Filarmonica Piteşti organizează luni, 16 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert  cameral Zona Imaginarium,  susţinut de flautista Mihaela Anica, pianistul Horia Maxim şi violoncelista Laura Buruiană. Multimedia live, Cătălin Creţu. În program: Cătălin Crețu – Post-Cadenza pentru violoncel solo, Wolfram Wagner – Trio pentru flaut, violoncel și pian, Dinu Lipatti – Sonatina pentru pian, pentru mâna stângă, op. 10, Dan Dediu – Habanera pentru flaut și violoncel şi Bohuslav Martinu – Trio pentru flaut, violoncel și pian.

„Zona Imaginarium  este un concert-instalaţie, atipic, care provoacă urechea să vadă şi ochii să asculte. Artiştii sunt inspiraţi de artiştii vizuali ale căror lucrări sunt proiectate şi mixate în timpul concertelor. Emoția este încapsulată în Zona Imaginarium și transpune spectatorii într-o altă dimensiune. Tehnicile multimedia sunt firul care leagă simțurile. SoundFiction este lumea paralel-creată, un tărâm unde muzica există perpetuu și este în permanentă metamorfoză, iar vizualul este perdeaua de iluzie care induce vraja. The Zone of SoundFiction, tema aleasă pentru ediția 2017, este zona în care sunetul devine imagine în mișcare prin protagoniști și lucrările artiștilor vizuali”. Concertele se desfăşoară în perioada 14-22 octombrie la Iaşi, Craiova, Oradea, Piteşti şi Bucureşti.

Horia Maxim abordează un repertoriu vast, atât ca solist concertist, colaborator al majorităţii orchestrelor simfonice din România, cât şi ca partener al unor interpreţi români şi străini: Ion Bogdan Ştefănescu, Johnny Răducanu, Richard Galliano şi Mario Caroli. Muzician de renume, a susţinut recitaluri sau concerte în Germania, Franţa, Italia, Austria şi Japonia, participând la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale, printre care „Festivalul Enescu”, „Nuova Consonanza”, „Bucharest Music Film Festival” și „Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi”. A înregistrat partituri celebre pentru coloana sonoră a unor filme produse în Franţa şi Statele Unite ale Americii, ca „Youth Without Youth”, în regia lui Francis Ford Coppola.

Mihaela Anica este un muzician cu activitate artistică remarcabilă în Austria, ţara sa de adopţie, dar şi în Franţa şi Germania. A câştigat numeroase premii şi burse de excelenţă în ţară şi în străinătate, participând la importante evenimente muzicale în România, Austria, Franţa. Urmare a profesionalismului de care a dat dovadă, în perioada 2008-2010, a făcut parte din Ansamblul „Orchestre de Flutes Français”. Înzestrată cu mobilitate artistică remarcabilă, Mihaela Anica a interpretat în recitaluri şi concerte lucrări valoroase dedicate flautului.

După câștigarea premiului I la concursul internațional „Young Concert Artists” din New York, cariera violoncelistei Laura Buruiană se bucură de recunoaștere pe plan mondial. S-a născut la Bucureşti, oraşul în care a absolvit şi Liceul de Muzică „George Enescu”, şi Universitatea Naţională de Muzică. La Hochschule fur Musik Köln a urmat cursurile de master. De-a lungul anilor a luat parte la mai multe cursuri de măiestrie din Germania, Spania, Franța, Olanda și România. A debutat, ca solistă, pe scena faimoasei filarmonici din Berlin. A concertat cu orchestre din Bari, Berlin, Bucureşti, Shanghai, Santander, Ohio, Carolina de Nord.  A fost invitată la mai multe festivaluri internaționale în Italia, Germania, S.U.A., România. A concertat la Washington, New York, Boston, Ohio, Pittsburgh, Amsterdam, Haga, Copenhaga, Bruxelles.

Facebook Comments
Articolul precedentMesaj de condoleanțe
Articolul următorPoziția PNL față de deciziile Ucrainei privind învățământul în limba minorităților!
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here