În perioada 29 aprilie – 01 mai, 24 de tineri conservatori argeşeni au participat la 2 activităţi importante, în sudul ţării. Astfel, sâmbăta 30 aprilie 2011, Complexul Dunărea din Eforie Nord, a găzduit lucrările Conferinţei Regionale de S-SE a TC. Sub coordonarea Danielei Coman, Președintele TC și a membrilor Biroului Executiv Central al TC, delegaţia argeşeana condusă de preşedintele Adrian Bughiu, a dezbătut timp de 4 ore, alături de colegi din 12 filiale judeţene şi de sector, atât teme politice, cât şi chestiuni privind organizarea şi funcţionarea la nivel Național, respectiv programe şi proiecte regionale. Adrian Bughiu, Preşedintele filialei argeşene şi Secretarul General al TC, a concluzionat că este necesară dezvoltarea la nivel naţional împreună cu conducerea PC, a unei strategii specifice soluţionării problemelor de tineret din fiecare regiune. Dintr-o astfel de postură, Tinerii Conservatori urmează să susţină sau să promoveze proiecte proprii, dar în totală concordanţă cu Statutul şi valorile conservatoare şi nu doar să „asiste”,fie şi activ,la acţiunile seniorilor. În acest sens, proiectele TC vor demonstra în perioada imediat următoare, că pot reprezenta soluţii viabile şi de viitor, în strategia politică a PC, respectiv ACD şi USL.
Pornit de la proiectul lansat la Piteşti de către Adriana Croitoru, Preşedintele OFC Argeş, subiectul central a Conferinţei de la Eforie Nord l-a constituit hotărârea Partidului Conservator de a declara luna mai „Luna de luptă împotriva etnobotanicelor”, iniţiativa prin care se cere Guvernului să emită o ordonanţă pentru interzicerea comercializării acestor substanţe.
Partidul Conservator propune stoparea acestui fenomen, prin reînfiinţarea Agenţiei Naţionale Antidrog ca şi coordonator al politicilor de sănătate în domeniu, înfiinţarea primului centru regional de toxicologie la Iaşi, precum şi ore de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să avertizeze asupra consecinţelor riscului consumului de etnobotanice.
Pentru filiala argeşeana a TC, activitatea politică a continuat şi duminică, pe drumul de întoarcere acasă. Astfel, în preambulul unui nou proiect al OFC şi TC Argeş, care va fi lansat în această lună şi care este denumit generic „IMPLICĂ-TE în dragostea de Ţară !”, micii conservatori au făcut cunoştinţă cu câteva obiective istorice, extrem de importante în cultura dobrogeană şi naţională. Rând pe rând, aceştia au trecut în premieră pragul Manăstirilor Deleni, Dervent şi Peştera Sf. Apostol Andrei, vechi vetre monahale de pe teritoriul ţării noastre, al căror istoric este pierdut în negura vremii.
De departe, punctul principal de atracţie l-a constituit Monumentul triumfal Tropaeum Traiani de la Adamclisi, cel mai important monument ridicat de romani în regiunea Dunării de Jos ( a fost restaurat în 1978 în formă iniţială , metopele originale cu scene de luptă fiind adăpostite într-un muzeu special amenajat în comuna Adamclisi). La 2 km de monument, împăratul Traian a fondat un oraş, Tropaeum Traiani, care primeşte în vremea lui marcus Aurelius rangul de municipiu şi rămâne, până la distrugerea sa, la sfârşitul sec. VI, de invaziile avaro-slave, un înfloritor centru urban al Dobrogei romano-bizantine. Ruinele întinse pe câteva hectare, suficient de bine conservate, au stârnit deasemenea admiraţia conservatorilor.
Drumul spre casa a continuat prin traversarea Dunării cu bacul pe la Călăraşi, zona în care tinerii conservatori din Argeş şi-au propus să revină.
„IMPLICĂ-TE în dragostea de ţară!, este un proiect destinat educației patriotice la toate nivelurile. Ne-am propus să conştientizăm prin diverse acţiuni tematice, măcar o parte din opinia publică, despre adevăratele valori şi simboluri naţionale. Pentru aceasta, trebuie că mai întâi, proprii noştri membri să fie conştienţi de importanţă acestei misiuni şi de aceea îi pregătim”, a declarat Codruţ Matei, Preşedintele Tinerilor Conservatori din Piteşti.
Un prima pas a fost făcut în urmă cu două săptămâni, atunci când tinerii conservatori argeșeni au marcat Ziua Internațională a Monumentelor Istorice prin vizite la cele mai importante obiective de acest fel din Argeș.