5 destinații din România pe care să le vizitezi iarna

România ne oferă o mulțime de destinații turistice foarte atractive iarna, fie că suntem pasionați de sporturile specifice acestui sezon, fie că ne dorim să ne întoarcem mai aproape de tradițiile de odinioară.

Iată câteva dintre cele mai atractive destinații turistice din România iarna:

1. Curtea de Argeș – Unul dintre cele mai vizitate locuri din județ este Curtea de Argeș. Aici sunt numeroase obiective turistice care atrag oameni din toate colțurile țării. Cele mai importante sunt Curtea Domnească, un loc încărcat de istorie ce datează din secolul al XIII-lea, dar și Mănăstirea Curtea de Argeș. De altfel, acest loc a fost făcut și mai cunoscut de balada populară a meșterului Manole. În zilele noastre, pe locul în care se spune că a căzut meșterul a apărut un izvor, denumit “Fântâna Meșterului Manole”. Tot Curtea de Argeș este și locul în care își dorm somnul veșnic regii României, inclusiv Mihai I.

2. Zona Bran – Moieciu – Aceasta este una dintre cele mai frumoase din România și pe mulți îi duce chiar cu gândul la Austria. Peisajele sunt mirifice, mai ales iarna, când este și zăpadă. În plus, în această zonă se află și unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România, Castelul Bran. Acesta este încărcat de legenda contelui Dracula, personaj cunoscut în întreaga lume, motiv pentru care este protagonistul unor cărți și filme, dar  a dus totodată și la apariția unui cazino online în țara noastră, Vlad Cazino. Legenda lui Dracula fascinează astfel oameni de toate vârstele, de la copii la bunici.

3. Maramureș – Un loc idilic din România, care iarna capătă un farmec și mai aparte, pe măsură ce Sărbătorile se apropie. În Maramureș, iarna poți face diverse lucruri, de la o plimbare cu sania trasă de cai, înoptat într-o casă veche de câteva sute de ani sau o plimbare cu mocănița. În tot acest timp te poți înfrupta din bunătățile locale, mai ales că gazdele preferă să gătească bio cu ingrediente din propria curte în mare măsură. De asemenea, în fiecare loc vei fi primit cu horincă, așa cum spune tradiția locului. În același timp, tradiții vechi de sute de ani sunt păstrate în Maramureș, unde vei avea ocazia să asculți câteva colinde speciale de Sărbători.

4. Bucovina – La fel ca în Maramureș, și aici te poți bucura de priveliști minunate într-o atmosferă foarte liniștită. Ajuns în Bucovina iarna, poți face drumeții, echitație, escaladă pe gheață, alpinism, schi și te poți plimba cu sania. Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc sunt cele mai cunoscute locuri în care oamenii aleg să meargă iarna în Bucovina, iar drumețiile din Munții Suhard, Călimani sau Giumalău nu au o dificultate prea ridicată.  De asemenea, tot în Vatra Dornei ajung și pasionații de schi, aici fiind mai multe pârtii de schi omologate, cu telescaun. Pe lângă aceste atracții, și aici regăsim tradițiile vechi de sute de ani, oameni care se îmbracă în costume populare și o mâncare delicioasă.

5. Stațiunea Păltiniș – E un loc special pentru pasionații sporturilor de iarnă. Aici se află cea mai înaltă stațiune din România, la o altitudine de 1.442 de meri. De asemenea, Păltiniș a fost și prima stațiune montană din România, ce datează tocmai din anul 1894. Se află la 32 de kilometri de Sibiu și drumul este de ușor de parcurs, dacă vremea nu e capricioasă, pe traseul Cisnădie – Rășinari – Păltiniș. Este un loc liniștit, foarte frecventat de pasionații sporturilor de iarnă. Inclusiv președintele Klaus Iohannis a fost surprins de câteva ori la schi în acest loc. Dincolo de atracțiile legate de sporturile de iarnă, aici se află și casa memorială a filozofului Constantin Noica. 

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Dan Badea

Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare. În prezent, este masterand al Universității din Pitești, specializarea Istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.