Sâmbătă, 9 iunie, în Piața Victoriei din București a avut loc un miting pro-guvern la care au participat în jur de 200.000 de mii de membri și simpatizanți PSD și ALDE, veniți din toate colțurile României. Având ca temă principală lupta împotriva abuzurilor Statului Paralel (sau, celebrul Binom, constituit din SRI și DNA) discursurile au început la ora 20.20, deși participanții din piață au sosit cu ore bune înainte.

Evident, problemele nu au lipsit, de la blocajele din trafic, până la tonele de gunoaie lăsate în urmă de sutele de mii de participanți. De asemenea, chioșcurile din zonă au avut vânzări record, în special la apă minerală și băuturi alcoolice ieftine, dacă ne luăm după starea unor participanți ,,leșinați” pe gazonul din fața muzeelor Antipa și al Țăranului Român.

Din Argeș, au participat în jur de 3000-3500 de susținători ai actualei guvernări, poziționați lângă Muzeul Antipa, destul de departe de scena de pe care Dragnea, Dăncilă sau Firea au adresat discursuri împotriva abuzurilor statului paralel.

O echipă a Argesplus.ro a fost în piață așa că, într-un mod obiectiv, vă putem oferi câteva impresii, bune sau mai puțin bune, despre acest eveniment.

Ce ne-a plăcut:

1.Delegația PSD Argeș a fost foarte bine organizată și atentă la calitatea participanților (mai jos, o să vedeți că au fost probleme căcălău). Șerban Valeca, Ion Mânzână, Dan Manu, Simona Oprescu, Florin Tecău, Vasile Negoescu, primarii Cornel Ionică, Ion Georgescu, Aurel Bălășoiu sau Gheorghe Stancu coordonându-și foarte bine oamenii.

2.Efortul logistic a fost unul de invidiat, și nu ne referim numai la eforturile financiare ale PSD, ci și la organizarea Poliției Rutiere, ținând cont că în București au fost prezenți ieri 200.000 de oameni, cu mijloacele de transport aferente. București este unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume.

3.Discursurile au fost la obiect, vizând abuzurile din Justiție și din serviciile speciale, fără multe divagații. De altfel, se știe că PSD organizează evenimente care nu se întind pe parcursul a multe ore.

4. Participanții au purtat, în marea majoritate, tricouri/cămăși albe, steaguri tricolore, dovedind că, indiferent de numărul și calitatea inamicilor politici sau mai puțin politici, PSD rămâne o forță.

5.A fost un răspuns pe măsură mișcării #Rezist, care de vreo doi ani se laudă cu mitinguri de amploare. Cel de aseară, organizat de coaliția aflată la guvernare, a fost unul cu o participare foarte numeroasă.

Ce nu ne-a plăcut:

    1. Într-o aglomerație de nedescris și într-o căldură sufocantă, de la ora 20.00 era aproape imposibil să găsești o sticlă de apă, deși organizatorii s-au lăudat că vor pune la dispoziție bidoane cu apă minerală. Medicii de la ambulanță au fost nevoiți să intervină de câteva ori, după ce câteva persoane, mai în vârstă, au leșinat.
    2. Mulți dintre participanți, iar aici vorbim de procente bune, nu aveau ce căuta la acest miting, fiind aduși de unii primari de prin cătunele țării doar să dea la număr. Mulți aveau un comportament venit, parcă, din epoca de piatră… Totuși, era centrul Bucureștiului!
    3. Tone de gunoaie au lăsat participanții în urma lor. Sincer, nici după un concert rock de pe stadion, cu participanți cu multe beri la bord, nu am văzut așa ceva! Aceste lucruri au fost taxate de către presa de opoziție și… păcat, ideea mitingului chiar a fost bună.
    4. Sonorizarea a fost de căcat, să o spunem pe românește, din multe colțuri ale pieței nu se auzea nimic clar din discursul participanților. Mulți participanți plecaseră înainte de discursul lui Dragnea.
    5. Stațiile de metrou Piața Victoriei, Romană și Aviatorilor au fost închise zeci de minute, polițiștii și jandarmii blocând accesul, pe motiv de aglomerație. Păi, dacă se știa că transportul e paralizat, de ce s-a acordat autorizație pentru un număr atât de mare de participanți?

Facebook Comments
Articolul precedentMarea de gunoaie de după „marea adunare a poporului”
Articolul următorFAZA ZILEI:Revansa PNL!
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here