Astăzi comemorăm 95 de ani de la trecerea în neființă a marelui om politic Ion I.C. Brătianu, o zi prielnică să vorbim despre România modernă, despre România europeană, despre liberalii care au creat statul român modern. Ion I. C. Brătianu a dominat viaţa politică din România cu autoritate și cu înțelepciune, iar despre el s-a spus că avea o vocaţie nativă de conducător. Cel mai adesea era văzut cu o carte în mână, de regulă o carte de istorie.
Născut la 20 august 1864 în judeţul Argeş, a fost om politic, inginer, prim-ministru al României, preşedinte al Partidului Naţional Liberal, membru de onoare al Academiei Române. Ion I. C. Brătianu a fost una dintre cele mai complexe şi controversate personalităţi politice din istoria României. Viaţa sa aproape s-a confundat cu cea a Partidului Naţional Liberal, pe care l-a condus şi prin care s-a realizat ca om politic.
„A fost cea mai importantă familie de oameni politici argeșeni și au dat atât de mult României! Au fost, tată și fiu, Ion Brătianu și Ionel Brătianu artizanii celor mai mari reforme în beneficiul României! De aceea, mă bucur mult că demersul inițiat de mine la 9 august 2022 de schimbare a denumirii Gării Ștefănești în Gara „I.C. Brătianu” a ajuns la final chiar zilele acestea. Sunt multe argumente de ordin istoric și cultural și eu cred că este un gest care vine din partea tuturor argeșenilor din respect față de personalitatea marelui om politic liberal și față de memoria istorică adevărată a județului nostru! Mulțumesc pentru sprijinul acordat în tot ce a însemnat acest proiect domnului secretar de stat Ion Popa la fel, mulțumiri Consiliului Local de la Ștefănești care a aprobat în unanimitate această solicitare! Apreciez foarte mult și faptul că la nivelul Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a existat un aviz finalizat apoi prin aprobarea în AGA. Numele lui Ion Brătianu va fi așezat pe Gara Florica!”, a declarat președintele PNL Arges, Alina Gorghiu, potrivit unui comunicat PNL Argeș.