S-a întâmplat în această dimineață, pe o stradă din Pitești.

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții IPJ Argeș, „Din primele verificări efectuate de politistii Biroului Rutier Pitesti a rezultat că un bărbat de 46 de ani, din Băbana, care conducea un autoturism pe Bd. Nicolae Bălcescu, din direcția Centru spre Bascov, nu ar fi acordat prioritate unui pieton aflat în traversarea străzii pe marcajul pietonal.


Victima, o femeie de 54 de ani, din Pitești, a fost transportată la o unitate medicală, având ca diagnostic preliminar contuzii și suspiciune fractură membru inferior.


Verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. A fost întocmit dosar penal conform art. 196 din Codul Penal.”

Pe această cale, Poliția ne sfătuiește să ținem cont de următoarele recomandări:

Sfaturi preventive:

Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.

Acționați pedala de accelerație cu moderație și luați în considerare că partea carosabilă poate fi acoperită cu polei. Nu uitați că puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și ceilalți ocupanți ai autovehiculului și pe ceilalți participanți la trafic.

Pietonilor le recomandăm să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor, să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales în condiţii de vizibilitate redusă sau după lăsarea întunericului.

Nu vă îngustaţi câmpul vizual cu articole de vestimentaţie voluminoase şi traversaţi prin locurile permise, după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia de a traversa şi fără a vă grăbi, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here