Home Editorial Adrian Dragomir: Zelenski, scutul întregii Europe! De ce trebuie să mai reziste Ucraina

Adrian Dragomir: Zelenski, scutul întregii Europe! De ce trebuie să mai reziste Ucraina

de Adrian Dragomir
82 vizualizări

Există speranță în nenorocire sau lumină în întunericul care a cuprins lumea după ordinul unui dictator care a pierdut complet simțul realității? Există vreo fărâmă de bine în urma acestui conflict care mistuie Ucraina? Am analizat atent evoluția conflictului în ultimele zile și cred că DA, există! Rezistența poporului ucrainean este un exemplu pentru noi toți. Iar omenirea nu rămâne datoare. Reacționează, sancționează, protestează, înarmează. Nu împotriva Rusiei, ci a omului care ne amenință pe toți cu armele nucleare. Dacă cei doi ani de pandemie ne-au dezbinat, tiranul de la Kremlin a reușit să unească aproape întreg mapamondul. Ucraina nu e, așa cum am crezut, noua Polonie. Ucraina nu e singură! După aproape opt decenii de la finele celui mai crunt conflict care a mistuit lumea, liderii națiunilor libere și-au învățat lecția. Dictatorii nu mai au ce căuta la putere.

Este trist cum, din cauza unor ambiții personale, mii de oameni au fost deja uciși: femei și copii, bătrâni fără apărare. Tinerii sunt puși să lupte din cauza orgoliilor unor șefi de stat care au pierdut contactul cu realitatea. Milioane de alți oameni tremură acum de frică, de foame și frig, dar întreaga Europă, NATO și ONU au reacționat așa cum trebuie. Acum, între noi și dementa unui dictator bolnav se află 45 de kilometri și o țară care luptă pe viața și pe moarte pentru libertatea ei, pentru a întregii omeniri. Și un om: Vladimir Zelenski, un actor de comedie, care a dovedit ca e mai lider decât toți conducătorii lumii. „ Am nevoie de muniție, nu de cineva care să mă ia de aici!” -reprezintă dovada supremă a curajului și a iubirii față de propriul popor. Azi, libertatea Ucrainei reprezintă,  fără dubiu, libertatea noastră, a românilor și a întregii Europe. Dar azi, ca aproape de fiecare dată,  istoria se scrie cu sângele unor nevinovați care pier din cauza orgoliilor unor demenți.  Să ne ferească Dumnezeu de ziua în care și noi am putea fi nevoiți să trecem prin  focul prin care trece Ucraina. Ce am face noi? Am rezista ca vecinii noștri sau am ceda fără luptă? Am pune mâna pe arme sau am fugi din calea gloanțelor. Sper să nu aflăm răspunsurile niciodată. Oricum vom suferi cu toții. Prețul războiului va fi decontat, cu siguranță, de economie în lunile următoare.

Pacea din ultimii 80 de ani a fost doar un echilibru fragil, aparent. Bombe au căzut peste tot în lume, aruncate si dintr-o parte, și din alta. Nu spun că NATO și aliații din Vest au fost Fecioara Maria. Din contră, acțiunile de expansiune au declanșat paranoia și demența lui Putin. Dar asta nu este o scuză pentru acțiunile acestui dezaxat. Toate marile puteri au jucat șah în culise pe viețile civililor, care au reprezentat doar niște statistici. Mi se pare însă incredibil cum unii români, puțini ce-i drept, încearcă să arunce în aceste momente cartea că Ucraina ne-a fost un vecin ostil și să arunce cu noroi în refugiații disperați care ne cer ajutor. Da, Diaspora noastră a suferit destule umilințe. Dar acum însă nu mai e cazul să judecăm din perspectiva asta.  Și marea majoritate dintre români au înțeles. Refugiații sunt primiți cu brațele deschise, în lunga pribegie pe care le-a impus-o furia lui Putin. Să ne punem în locul acestor nenorociți ai sorții și să sperăm că nu vom trece prin aceleași suferințe.  Trebuie să ne trezim și să înțelegem că Ucraina trebuie sa reziste cât mai mult, încă un pic. Două, trei, cinci zile. Asta până când negocierile vor face ca armele sa tacă. Speranțe sunt. Mici. Dar încă există. Experții spun că dacă Ucraina pică, Putin nu se va opri acolo. Urmează Republica Moldova, poate și alte state. Pentru că este clar: Putin vrea sa împingă NATO cât mai departe de el. Furia lui este însă uriașă iar setea de răzbunare crește de la o zi la alta, după ce s-a lovit de rezistența neașteptată a poporului lui Zelenski. A eșuat însă la istoria pe care vrea să o rescrie și a uitat că cei mai buni soldați ai lui generalului Gheorghi Jukov, în al doilea război mondial, au fost chiar ucrainenii pe care vrea să îi distrugă acum. Până și poporul rus se trezește și începe să realizeze că Putin trebuie să fie înlăturat. De acolo trebuie să vină schimbarea adevărată, din interior. Să fie pace!

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00