Home Politic Andrei Gerea: ,,Luaţi lecţii de la guvernul bulgar, domnule Boc!”

Andrei Gerea: ,,Luaţi lecţii de la guvernul bulgar, domnule Boc!”

de Dan Badea
26 vizualizări

În această zi, Guvernele Bulgariei şi României se vor reuni într-o şedinţă comună, care va avea loc la Bucureşti. Nu ştiu a cui a fost această idee, dar o consider una bună, deşi sunt destul de sceptic, în privinţa faptului că această primă şedinţă reunită ale guvernelor român şi bulgar va avea vreun impact pozitiv asupra incapabililor miniştri pd-işti!

Domnii guvernanţi ai PD, care-şi laudă, ceas de ceas, performanţele inexistente, ar trebui să stea cuminţi şi spăşiţi la această şedinţă comună şi să-şi ia cât mai multe notiţe de la guvernanţii bulgari, care au reuşit, realmente, să ia numeroase măsuri anti-criză, cu o influenţă benefică asupra economiei bulgare!

În timp ce politicile anti-criză ale guvernelor Boc au însemnat doar tăierea veniturilor, creşterea impozitelor şi a taxelor sau introducerea unora noi – vezi impozitul forfetar care a generat peste 300.000 de falimente sau cea a celei mai mari creşteri de TVA din Europa, care a dus la un regres masiv al mediului privat şi la alungarea accelerată a investitorilor – sau împrumuturi uriaşe, pe bandă rulantă, de la FMI şi Banca Mondială, vecinii bulgari au aplicat un program de creştere a colectării taxelor şi impozitelor, care a dat rezultate în Bulgaria, aceasta crescându-şi veniturile cu 7 la sută din PIB, prin îmbunătăţirea colectării!

Incompetenţa guvernului român, tradusă prin cele mai slabe performanţe înregistrate vreodată de România, a trebuit să suplinească puţinii bani colectaţi din taxe şi impozite de către guvernele PD, prin împovărarea excesivă a cetăţeanului de rând, dar şi a întreprinzătorilor privaţi!

Domnii Băsescu şi Boc s-au făcut permanent că nu văd dezastrul în care se îndreaptă economia României, blocată de lipsa flagrantă de performanţă pe toate planurile, dar, mai ales, sufocată profund din cauza căpuşării aproape totale a bugetului public, de către personaje inedite, precum Videni, Ritzi, Elene sau Botişi etc!

În timp ce în România, de trei ani încoace, se practică acordarea fondurilor europene pe ochi portocalii ca sport naţional, iar rata de absorbţie a fondurilor este una penibilă, de doar 3%, nivelul absorbţiei fondurilor europene în Bulgaria a crescut la 13%, de la 0,98%, cât se înregistrase anterior, în perioada fostului lor guvern!

Guvernul domnului Boc ar trebui să-l întrebe pe premierul bulgar şi care este reţeta de succes bulgară, în privinţa atragerii investiţiilor sau a relocării zilnice a firmelor româneşti în Bulgaria! Nu cumva, faptul că bulgarii menţin o cotă de TVA de 20% şi un impozit pe profit de numai 10% (cotă unică de 10%) contează foarte mult pe piaţa atragerii investiţiilor sau că dumnealor au reuşit să reducă cu mult şi birocraţia, în ceea ce priveşte înregistrarea unei firme?

Clamaţi acum necesitatea atragerii de investiţii după ce, cei mai mari investitori, printre care şi Nokia au părăsit, fără regrete, România şi au lăsat mii de angajaţi pe drumuri! Dar ce avantaje le oferiţi dumneavoastră, investitorilor, domnule Boc, dacă doar comparaţia cu Bulgaria pune România în cea mai neatractivă lumină, iar statistica mutărilor de firme şi mari şi mici, din România în Bulgaria, demonstrează, fără echivoc, că faimoasele reformiste guverne pd-iste nu au făcut absolut nimic pentru binele economiei?

Dumneavoastră, domnule prim-ministru Boc şi toţi miniştrii dumneavoastră, ar fi trebuit să vă daţi demisia, încă de la începutul anului trecut, doar pentru faptul că mii de firme româneşti pleacă cu totul, lunar, la sud de Dunăre! Să nu mai vorbim de alte motive temeinice, care vă scot în evidenţă monstruozităţile pe care le-aţi inventat: excesiva corupţie pe care o întreţineţi fără jenă sau îndatorarea cumplită a ţării şi sărăcirea fără margini a poporului român!

Andrei GEREA,

Deputat PNL ARGEŞ

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00