În timp ce toate categoriile sociale din România au de suferit, indemnizațiile parlamentarilor au crescut, de la 1 ianuarie 2018, cu 8%. Astfel, indemnizația netă a unui deputat este de aproximativ 10.000 de lei! Noile măsuri fiscale micșoarează veniturile angaților din Educație, Sănătate, a celor care lucrează în ministere, a polițiștilor și nu numai. În tot acest timp, anul 2018 se anunță a fi unul al scumpirilor, după ce prețurile au început să fie majorate încă de anul trecut.

”Coliția PSD-ALDE i-a mințit și continuă să îi mintă pe români. Oamenii au fost mințiți că le vor crește veniturile și că acestea nu vor fi afectate de transferul contribuțiilor, profesorii au fost mințiți că li se vor da banii cuveniți din titlurile executorii, pensionarilor li s-a promis că vor avea o viață mai bună. Din contră, prețurile au explodat, plătesc mai mult pentru medicamente, alimente și utilități. Cu siguranță, cu această guvernare vor plăti mai mult. Românilor li s-a promis că vor face față mai ușor creditelor bancare. Din cauza instabilității politice, euro și ROBOR-ul au ajuns la un maxim istoric. Singurii care au de câștigat sunt parlamentarii ale căror indemnizații au crescut.”, precizează Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.

”Guvernul PSD-ALDE, al treilea guvern pe care coaliția de guvernare îl aruncă în fața românilor în doar un an, pare să aibă, în prezent, o principală preocupare: să guverneze pentru ei înșiși. Guvernanții cresc indemnizațiile parlamentarilor și încearcă să îi controleze pe bugetari, dar și pe angajații din mediul privat. Cum face Guvernul PSD – Dragnea – ALDE-Tăriceanu acest lucru? De exemplu, angajaților din IT, cărora veniturile le-au scăzut din cauza trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat, li se va oferi “un ajutor de la stat”. Pentru că guvernanții nu pot controla această categorie activă, independentă, o categorie ce nu face parte din votanții PSD-ului, coaliția încearcă să îi ”cumpere” cu un fel de ajutor social prin adoptarea unei ordonanțe de urgență. În aceeași situație sunt și cercetătorii și angajații part-time”, precizează Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș.

Măsurile adoptate de Guvernul Dragnea=PSD-Tăriceanu=ALDE afectează viața românilor. După nenumărate promisiuni de creșteri salariale, reprezentanții Guvernului nu își asumă această criză. Din contră, ”la stat de vină sunt angajaţii de la resurse umane, care nu au ştiut să calculeze veniturile, iar în mediul privat – patronii care îi fură pe angajaţi.” Guvernanții uită că bugetul României se formează datorită mediului privat.

”Guvernul PSD-ALDE, această farsă politică a șefilor Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, păcălește românii, promițându-le <<creșteri salariale semnificative>>. În realitate, România nu doar că bate pasul pe loc, ci regresează din orice punct de vedere. Singura preocupare a coaliției Dragnea – Tăriceanu este să își creeze, cât timp sunt la guvernare, nenumărate beneficii, așa cum este, în acest caz, creșterea indemnizațiilor.

PRO România Argeș cere guvernanților să înceteze cu această bătaie de joc, cu promisiunile false pe care le adresează românilor și cu încercarea de a controla toate categoriile sociale prin intermediul unor ajutoare din partea statului.”, încheie Bogdan Ivan

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here