Romania, Bulgaria, Serbia si Grecia vor sa gazduiasca impreuna Campionatul Mondial din 2030. Anuntul a fost facut astazi, la finalul intalnirii cvadrilaterale dintre premierii acestor tari.

Premierul grec Alexis Tsipras a fost cel care a confirmat informatia, spunand ca cele patru tari vor depunde o candidatura comuna.

„Trebuie sa avem in vedere si faptul ca politica si economia au multe puncte comune si cu sportul, astfel ca Balcanii sa nu fie priviti ca o regiune de tensiuni, ci a prieteniei dintre statele situate aici”, a spus Tsipras.

Si premierul bulgar Boiko Borisov a vorbit despre acest subiect.

„Cred ca propunerea domnului Tsipras sa vandidam la Campionatul Mondial de fotbal, cele patru tari impreuna, in 2030, este foarte buna”, a spus Boiko Borisov.

Pentru organizarea Mondialului din 2030 si-au mai depus candidaturile urmatoarele tari: Algeria-Maroc-Tunisia, Camerun-Egipt, Anglia-Scotia-Tara Galilor-Irlanda-Irlanda de Nord, Argentina-Uruguay-Paraguay si Coreea de Sud-Coreea de Nord-China-Japonia.

 

Sursa:  https://www.sport.ro/fotbal-intern/breaking-news-romania-candideaza-la-organizarea-campionatului-mondial-2030-alaturi-de-alte-3-tari.html

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here