Există o vorbă care spune că omul inteligent își face vara sanie și iarna car. Așadar, cum românii sunt oameni harnici și isteți, probabil că deja se gândesc la cea mai bună soluție în ceea ce privește sistemul de încălzire care să îi țină departe de griji întregul sezon rece. Pentru cei mai mulți dintre clienți, calitatea este pe primul loc, iar piața din România oferă foarte multe modele de centrale, bineînțeles la prețuri diferite dar și calități diferite, ceea ce îi poate pune în dificultate pe clienți, în alegerea unui produs.
Statisticile ne arată că majoritatea românilor preferă centralele termice pe combustibil solid, mai ales cele care folosesc lemnul, deoarece acestea sunt ușor de folosit și utilizează un combustibil ieftin și la îndemâna oricui, față de alți combustibili de care nu pot beneficia toți românii.
În ultima perioadă, au apărut centrale termice ce au ardere de tip lumânare. Primele centrale de tip lumânare apărute în România sunt cele oferite de Stropuva, într-o gamă variată de modele. Acestea sunt fabricate în Lituania, iar Stropuva se poate lăuda cu primul cazan din lume dezvoltat și patentat cu ardere de tip lumănare.
Ce înseamnă mai exact ardere de tip lumănare?
Cazanul centralei termice Stropuva utilizează un mod inedit de ardere a combustibilior, mai lent decât alte modele de centrale termice. Nu toata încărcătura de lemne din focar este activa ci doar stratul superior. Astfel, aerul preîncălzit de fumul generat, se introduce în spațiul de combustie prin intermediul distribuitorului de aer pe care centrala îl are. Drept urmare, arderea combustibilului are loc de sus în jos pe porțiuni restrânse, iar restul volumului de combustibil ramâne în stare inactivă. O încărcătură cu lemne ajunge la un timp de ardere de până la 30 de ore, arderea fiind neîntreruptă până la utilizarea completă a combustibilului, acest lucru oferind-ui centralei un randament de 90%, adică eficiență maximă. Un alt mare avantaj al cazanelor pe lemne cu ardere de tip lumânare este că se pot introduce pe lângă lemne, turbă sau brichete de rumeguș, si lemne verzi, dar nu mai mult de 30% din încărcătură, și se obține un randament foarte bun, singura mențiune fiind că acest lucru va determina însa scăderea orelor de funcționare cu o încărcătură la aproximativ 15 ore, adică la jumătate.
Cele mai bune centrale termice pe lemne în 2018 sunt cele de la Stropuva?
Categoric da! Pe lângă avantajul arderii de tip lumănare, centralele termice Stropuva sunt econimice, simple și eficiente, și vin însoțite de o garanție de 5 ani, iar instalarea lor nu dă foarte multe bătăi de cap, ele fiind recomandate și de către instalatori.
“Sunt instalator de meserie cu experiență în acest domeniu. Caut de ceva vreme centrale termice pe lemne pentru clienții mei. Când am început să lucrez cu centralele termice Stropuva am fost plăcut surprins de calitatea și suportul oferit. Dupa cel putin 30 de centrale pe lemne și cărbuni instalate recomand tuturor. Merita investiția!”