Piteștiul se poate mândri din nou cu o sportivă de elită: o cheamă Bianca Andreescu și a câștigat turneul de tenis feminin Indian Wells 2019, din Canada.

Prin victoria obținută, Bianca Andreescu i-a bucurat nespus pe români deși ea joacă pentru Canada, țara „adoptivă” a părinților ei.

Canada a susținut-o pe tânăra campioană, dar și fanii din România. După ce a obținut victoria turneului, Bianca le-a adresat românilor un mesaj special dedicat “Mulţumesc că sunteţi cu mine şi vă iubesc”.

Tânăra supranumită și „noua stea a tenisului mondial feminin” are 18 ani. A câștgat titlul de la Indian Wells având postura de jucătoare participantă având un wildcard primit din partea organizatorilor turneului.

Este născută pe 16 iunie in Mississiagua, Canada, iar la momentul actual este rezidentă în Thornhill.

Părinții au ales să plece din România în anii ’90, odata cu oferta de lucru pe care a primit-o tatăl ei.

Cu toate că este născută în Canada, Bianca nu a întrerupt contactul cu România, ea venind mereu în vizită împreună cu părinții. Inclusiv tenisul l-a început tot în România, la Pitești.

Familia ar fi rămas, poate, în țară, însă ceea ce le putea oferi străinătatea comparativ cu țara noastră, în acel moment, i-a determinat să aleagă. Și au ales Canada. Dar de România au rămas în continuare legați sufletește.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here