Home Economic Cât mai câștigă românii și pe ce cheltuiesc banii

Cât mai câștigă românii și pe ce cheltuiesc banii

de Argeseanul
60 vizualizări

Veniturile totale medi lunare al unei gospodării din România în primul trimestrul al anului 2020 au fost de 5077 de lei, şi 1973 lei pe persoană. Pentru același interva de timp, cheltuielile totale ale populației s-au ridicat în medie la 4163 lei lunar pe gospodărie (1618 lei pe persoană), reprezentând 82,0% din nivelul veniturilor totale, potrivit datelor publicate astăzi de Insitutul Național de Statistică (INS).

Potrivit INS, veniturile băneşti au fost, în medie, de 4693 lei lunar pe gospodărie (1823 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 384 lei lunar pe gospodărie (149 lei pe persoană). De asemenea, salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (67,8% din veniturile totale ale gospodăriilor). Veniturile din prestaţii sociale au contribuit în proporție de 19% la formarea veniturilor totale într-o gospodărie, veniturile din agricultură, 1,9%, veniturile din activităţi neagricole independente, 1,8%, cele din proprietate şi vânzarea de active din patrimoniul
gospodăriei ,1,1%, precum şi veniturile în natură 7,6%, în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii, 6,6%.

Românii și-au cheltuit banii în principal pe consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii şi transferurile către administraţia publică şi privată şi către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuţiilor, cotizaţiilor, precum şi acoperirea unor nevoi legate de producţia
gospodăriei (hrana animalelor şi păsărilor, plata muncii pentru producţia gospodăriei, produse pentru însămânţat, servicii veterinare etc.). De asemenea, cheltuielile pentru investiții, cum ar fi cumpărarea sau contrucția unei locuințe sau a unui teren, au ocupat o pondere mică în cadrul gospodăriilor românești, de doar 0,7%.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00