Ieri, vă relatam un cazul fetei care a fost dusă în stare gravă la Spitalul Matei Balș din Capitală. Potrivit DSP Argeș, s-au luat toate măsurile de prevenție pentru cei care au fost în contact cu aceasta.

”S-a raportat cazul la Centrul Național de Supraveghere și Control Boli Transmisibile București. S-a luat legătura telefonic cu medicul de familie, cu conducerea liceului, cu medicul școlar al liceului, cu Spitalul de Pediatrie Pitești, cu Serviciul Județean de Ambulanță Argeș, în vederea depistării tuturor contacților și instituirea chimioprofilaxiei cu antibiotic achiziționat și distribuit de DSP Argeș, în aceeași zi, începând cu orele 15.00. Până în data de 16.05.2019, orele 14.00, a fost confirmată de medicul de familie și medicul școlar administrarea tratamentului profilactic pentru: doi membri de familie, 39 de elevi, 12 cadre didactice și auxiliare de la unitatea de învățământ, precum și pentru 15 persoane din cadrul personalului medico-sanitar și auxiliar de la Spitalul de Pediatrie Pitești și SJA Argeș”, declară reprezentanții DSP Argeș.

După cum bine știm, virusul meningitei, forma meningococică este unul esxtrem de periculos, cu complicații foarte grave, persoanele infectate riscând fie pierderea membrelor, fie pierderea vieții.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, asigură, însă, că la Pitești nu este cazul de panică, deoarece nu există riscul ca cineva care a intrat în contact cu fata să fi luat virusul.

Aceasta declarat pentru digi 24.ro, că „Meningita meningococică depistată la pacienta de 16 an, elevă la Colegiul ”Zinca Golescu” din Pitești nu este de acelaşi tip cu meningita în urma căreia a decedat eleva de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti,

„Nu este cazul de panică, pentru că în România au fost înregistrate doar cazuri izolate, fără legătură între ele. Avem pacienta de la Liceul „Gheorghe Lazăr”, pacienta din Vaslui, fata din Botoşani şi acum eleva din Piteşti. În România sunt diagnosticate anual câteva zeci de cazuri, cu circa 20% decese. Meningita meningococică depistată la această pacienta din Argeş nu este acelaşi lucru cu meningita menigococică pe care a contactat-o fata care a decedat de la Liceul ”Lazăr.”

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here