Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Tribunalului Argeș aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 16.01.2020 a fost convocată Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș, potrivit dispoziţiilor art. 17 alin. (1) coroborat cu art. 16 alin. c) din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti aprobat prin HCSM nr. 1375/2015, având ca ordine de zi:

I. Exprimarea unui punct de vedere de către magistraţii Tribunalului Argeș, în cadrul  Adunării Generale, cu privire la modalitatea de continuare a formei de protest al magistraţilor pentru apărarea statului de judecător, în raport de proiectul de lege pentru abrogarea pensiilor de serviciu depus la Parlament care urmează a fi adoptat prin asumarea răspunderii de către Guvernul României.

Prin Hotărârea nr. 1/16.01.2020, cu majoritate de voturi, Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Argeș, a hotărât următoarele:

Începând cu data de 20 ianuarie 2020 şi  până la data de 31 ianuarie 2020, se continuă formă de protest adoptată anterior în şedinţa Adunării Generale a judecătorilor din data de 19 decembrie 2019, modificată în sensul că nu se vor mai înregistra şi repartiza în sistemul informatic, acţiunile de sesizare a instanţei, precum şi dosarele înaintate în căile de atac, cu excepţia acţiunilor şi cauzelor cu caracter urgent, conform obiectelor menţionate mai jos, pe fiecare secţie.

Toate secţiile Tribunalului Argeș vor judeca numai cauzele cu caracter urgent, după cum urmează:

Secţia penala: cauze cu părţi in stare de detenție, cauze cu minori, cauze in care inculpaţii sunt sub imperiul unei masuri preventive sau măsuri de siguranţă, cauzele de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, cauzele în care există riscul împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale în următoarele 6 luni, sesizările în vederea confirmării redeschiderii urmăririi penale.

Secţia civila: ordin de protecţie, suspendare executare silită, sechestru asigurator, ordonanţa preşedinţială, cauzele care se judecă de completele specializate de minori fond, măsuri de protecţie, plasamente şi adopţii.

Secţia pentru conflicte de munca si asigurări sociale: ordonanţă preşedinţială, suspendare executare, suspendare provizorie, cerere de ajutor public judiciar.

Facebook Comments
Articolul precedentSeară Beethoven la Filarmonica Pitești
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here