Executivul condus de Ludovic Orban a decis, în şedinţa de Guvern de joi, să amâne termenul de aplicare a legii ce prevedea dublarea alocaţiei pentru copii. Cu toate acestea, alocaţiile se vor majora de la 1 ianuarie, explică şeful Cancelariei Prim-ministrului.

Ionel Dancă, şeful Cancelariei Premierului Orban, a oferit, joi, detalii despre majorările aplicate alocaţiilor copiilor. El spune că acestea au crescut deja, pentru luna ianuarie, cu 3,8%, ca urmare a unui proiect iniţiat de Partidul Naţional Liberal.

“Deja au crescut alocaţiile de la începutul anului, ca urmare a unui alt proiect al PNL, adoptat în sesiunea trecută, de indexare a alocaţiilor cu 100% din rata inflaţiei şi în acest moment această măsură este bugetată în legea asigurărilor sociale de stat.

Pentru luna ianuarie, alocaţiile vor fi deja majorate cu 3,8%. Alocaţiile pentru luna ianuarie se plătesc în luna februarie”, a explicat şeful Cancelariei la Palatul Victoria.

Dublarea alocaţiilor pentru copii a fost amânată

În şedinţa de Guvern de joi, 16 ianuarie, Guvernul a decis să amâne legea privind dublarea alocaţiilor până la 1 august 2020, din cauza lipsei banilor.

Pe 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocaţiilor, care prevedea modificarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Astfel, potrivit legii, alocația ajunge la 600 de lei pentru copiii de până la 2 ani (până la 3 ani pentru copiii cu dizabilități) și la 300 de lei pentru cei cu vârste între 2 și 18 ani.

Sursa: Capital

Facebook Comments
Articolul precedentContinuă protestele la Tribunalul Argeș
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here