În vederea asigurării creșterii conformării fiscale la declarare și plată a obligațiilor fiscale, precum și pentru asigurarea unui climat concurențial onest, Agenția Natională de Administrare Fiscală continuă lupta împotriva evaziunii fiscale.
             Din analiza riscului de nedeclarare/neplată a obligatiilor fiscale pe domenii de activitate a rezultat ca domeniu prioritar de risc fiscal, activitatea de comercializare desfășurată în marile centre comerciale en gros. 

În acest sens, în perioada 15 septembrie – 12 noiembrie 2017, au fost planificate 
și realizate acțiuni de monitorizare a 4523 contribuabili care au sediul social/ domiciliul fiscal/ sediul secundar declarat în zona depozitelor en gros și a 4 mari centre de comercializare a bunurilor de larg consum, din București și Ilfov, care prezintă risc fiscal ridicat. 
             În urma monitorizării rezultatelor acestor acțiuni de control s-a constatat o creștere cu 7,23 % a TVA colectată în trimestrul III, față de trimestrul precedent din anul 2017, aferentă contribuabililor monitorizați, precum și o creștere de 22,32% a TVA colectată declarată de contribuabilii verificați. 

Până în prezent, din totalul contribuabililor monitoriza
ți, au fost verificați un număr de 549, selectați în baza analizelor de risc specifice. 

Mai mult, ca urmare a controalelor efectuate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 11.702.531 lei (amenzi şi confiscări), respectiv:
 
ü  s-au aplicat 852 sancţiuni contravenţionale principale (846  amenzi şi 6 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 8.808.847 lei; 
ü  s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 2.893.684 lei respectiv: 

– sume (numerar) în valoare de 608.734 lei;
 
                – venituri ilicite în în valoare totală de 138.669 lei; 
                – bunuri în valoare de 2.146.281 lei(reprezentând articole de încălţăminte,  îmbrăcăminte şi alte bunuri casnice); 
ü  a fost interzisă desfăşurarea uneia dintre activităţile de comerț en gros sau cu amănuntul în cazul a 17 contribuabili care desfășurau simultan, în mod nelegal, aceste activități în aceeași suprafață de vânzare. 

Facebook Comments
Articolul precedentFAZA ZILEI:Raport MCV
Articolul următorFAZA ZILEI:Iau furat masina cu tot cu dispozitivul antifurt!
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here