Ca jurnalist de investigaţii, ca editor al acestui site şi în calitate de corespondent al unui ziar central, am criticat adesea mulţi oameni din conducerea judeţului sau a Piteştiului. În acelaşi timp, atunci când a fost cazul, am lăudat iniţiativele care au dus la un trai mai bun pentru argeşeni, prezentând, de câte ori am putut, şi părţile pozitive din societatea argeşeană. Nu întotdeauna, însă, mai-marii judeţului şi ai oraşului au privit cu ochi buni demersurile jurnalistice, atât ale mele, cât şi ale câtorva dintre ziariştii cu ştate vechi în Argeş. În 2008, după o analiză de presă a candidaţilor pentru funcţia de preşedinte de CJ şi a candidaţilor pentru cea de edil de Piteşti, publicată într-un cotidian central, sintagma de „baron local”, folosită în descrierea celui mai iubit fiu al Argeşului şi Muscelului, preşedintele Consiliului Judeţean şi al PSD Argeş, Constantin Nicolescu, a înnebunit-o pe asistenta acestuia. Aceasta a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe patronul săptămânalului local unde prestam atunci, ameninţându-l că, dacă nu voi fi dat afară, acesta va spune adio banilor din publicitatea electorală de la PSD. Degeaba omul i-a spus că articolul cu pricina nu a fost publicat la el în ziar, ci la un alt organ de presă cu care colaboram. Sătul să se certe cu duduia, omul m-a chemat în birou, spunându-mi doar atât: „Dane, am de luat o grămadă de bani de la ăştia, dar nu vreau nici să te dau afară, că nu ai făcut nimic rău! Măcar până luăm banii de la ei nu te mai poţi semna cu numele tău, ci cu pseudonim!”
În aceeaşi perioadă, pentru că am criticat partidul iubit, mai mulţi jurnalişti de casă ai PSD mi-au făcut portrete care de care mai denigratoare, ajungând inclusiv erou negativ de editorial. Acum, toate acestea mă amuză, dat fiind că unul dintre marii jurnalişti cu pricina, pesedist declarat mai acum trei ani, face antecameră preşedintelui PDL Argeş, senatorul Mircea Andrei, probabil pentru un „contract” de multe mii de euro. Ca să scurtăm partea de istorie a acestui articol, în ultimii ani am criticat PSD Argeş la fel de des cum am scris şi articole pozitive.
Vinerea trecută, am fost prezent, ca de obicei, la conferinţa de presă a PSD Argeş. Faţă de majoritatea jurnaliştilor care îşi beau cafeau pe acolo, nu am nicio relaţie financiară cu PSD. Cu toate acestea, am prezentat, de-a lungul timpului, cât se poate de obiectiv activitatea social-democraţilor argeşeni dar, în acelaşi timp, am pus şi întrebări care sunau altfel decât „Nu-i aşa, domnule Icsulescu, că aveţi dreptate şi că îi veţi zobi pe oamenii lui Băsescu?”. Nu, nu am pupat mâna nici a PSD, nici a altui partid şi, dacă vreodată se va întâmpla să fiu nevoit să mă aplec să pup mâini, prefer să mă retrag din presă! Vineri, i-am întrebat pe deputaţii Mircea Drăghici şi Filip Georgescu (cu care, de altfel, am o relaţie personală foarte bună) dacă nu există pericolul ca în PSD Argeş să înceapă lupte interne, pentru şefia partidului şi pentru candidatura la CJ. Fiind un jurnalist sincer, cred, mi-am exprimat opinia că, de la arestarea lui Constantin Nicolescu, PSD Argeş nu mai funcţionează ca un monolit, iar comunicarea cu presa a cam avut de suferit. Imediat, Maria Dinu, mâna dreaptă a lui Constantin Nicolescu, a început să urle la mine, aducându-mi aminte că, acum nu ştiu câte luni, am scris o anchetă în care personajul negativ era, nimeni altul, decât şeful ei. „Dane, nu ţi-e ruşine să faci observaţii din astea, după porcăriile pe care le-ai scris despre domnul Nicolescu? Să ştii că tu nu vei avea cu noi nicio comunicare şi ar fi bine să nu mai calci pe aici!,” a urlat Maria Dinu la mine, fiind potolită, cu greu, de mult mai diplomatul Mircea Drăghici. Am aflat la câteva ore că Maria Dinu, stând de vorbă cu un coleg de breaslă, m-a făcut, printre altele, „pedelist împuţit”.
Dacă nu v-aţi dat seama, duduia care m-a făcut pedelist împuţit este aceeaşi care, cu trei ani în urmă, îmi sunase patronul, pentru a-mi lua pâinea de la gură! Maria Dinu reprezintă un partid care vrea „să scape ţara de dictatura lui Băsescu şi să reinstaureze democraţia”, dar în acelaşi timp dă afară, de la conferinţele de presă, pe jurnaliştii indezirabili. Domnişoara, poreclită „femeia din oţel sovietic a PSD Argeş, Ana Pauker” trimite comunicate despre abuzurile pedeliştilor în instituţiile patriei, dar îl şantajează pe patronul unui ziar să îşi dea afară oamenii care critică partidul. Ana Pauker trimite comunicate despre nepotismele din deconcentratele conduse de PDL, dar ea primeşte salariu de la ADR Sud Muntenia, bani publici, pentru a arunca cu venin asupra jurnaliştilor care nu s-au lăsat cumpăraţi la kilogram sau asupra inamicilor politici. Câtă ipocrizie!
Să revenim la „pedelistul împuţit”, adică la mine! Am spus de multe ori şi repet că site-ul Argeseanul.com are orientare generală de dreapta. Site „de dreapta” nu înseamnă neapărat nici orientare pro-PDL, nici pro-PNL, nici măcar orientare naţionalistă, eu fiind cunoscut ca un fervent susţinător al formaţiunilor neolegionare. Legionarii abia au apărut de două ori într-un an pe site-ul ăsta, şi atunci în nişte ştiri despre comemorări. Cât despre liberali şi liberal-democraţi, aceştia, la secţiunea politic, nu apar mai des decât în, să zicem, Argeşul sau Top. Ca să vă explic de ce acest portal e mai de dreapta decât altele mi-ar lua pagini întregi…
Cum Ana Pauker mă acuză cu mânie proletară că sunt un „pedelist împuţit”, hai să vedem cât de mizerabile sunt articolele mele la adresa PSD: „Mircea Drăghici: Românii au avut o săptămână sumbră!”; „Simona Oprescu: De ce PDL va pierde drastic alegerile!”; „Mircea Drăghici, la întâlnirea pentru salvarea Oltchim şi Arpechim!”; „Senatorul Valeca militează pentru votul obligatoriu!”; „USL, un pas important pentru normalizarea vieţii în România” şi lista poate continua. Iar aceia, fie susţinători ai PSD sau nu, care nu cred ce am scris mai sus, pot consulta întreaga arhivă a secţiunii politic a site-ului, şi pot spune singuri dacă am fost sau nu „fair” cu această formaţiune politică, în ciuda faptului că unii reprezentanţi ai PSD au încercat să îmi facă atâta rău! Cât despre întâmplarea de vineri, aş vrea să cred că a fost pe fondul evenimentelor din ultimele săptămâni. Sau nu?