Home Editorial Dan Badea: Când ești ,,antiromân’’ și ,,trădător’’…

Dan Badea: Când ești ,,antiromân’’ și ,,trădător’’…

de Dan Badea
56 vizualizări

Cele mai mari tâmpenii  pe care le-am auzit  din gura sau pixul unor simpatizanți PSD au fost următoarele:

Românii care lucrează în străinătate nu ar trebui să aibă voie să voteze, deoarece ei trăiesc și muncesc acolo și că ar fi bine să ne lase pe noi în sărăcia noastră, că știu mai marii de la PSD ce e bine și ce e rău.

-Cei care îi votează pe Barna sau Iohannis sunt antiromâni și trădători, unul fiind, probabil după originile îndepărtate-ungur, iar celălalt-sas. Noi trebuie să votăm români, ortodocși, candidați extrași genetic din daci și romani, o româncă adevărată din Teleorman, că ăia prin Ardeal s-au tot corcit cu unguri, sași, șvabi etc.

-Dacă vin liberalii, ăia ne vor tăia salariile și pensile, vor da afară oameni, doar noi, patrioții de la PSD, am adus bunăstare națiunii.

Acum, hai să demontez, step by step, elucubrațiile de mai sus aruncate cu ură în spațiul public. Paradoxal, mulți români au achesat la tâmpeniile astea, semn că mai avem mult până departe…

Să vorbim, prima data, despre românii din străinătate, noniubitori de PSD și pe care partidul-stat i-ar fi condamnat la tăcere și interzicerea unor drepturi… Nu contează că stai în  Chișinău, Koln, Londra sau Paris. Ești cetățean român? Ai pașaport românesc? Atunci ai aceleași drepturi precum ăia care trăiesc la Alexandria, la Pitești sau în Botoșani. Ca reprezentant al unui partid, să declari că românii aflați în afara granițelor nu ar trebui să aibă dreptul de a vota este o cretinătate și o nemernicie! Total opus acționează guvernul maghiar, guvern condus de un Viktor Orban care era  model politic pentru Liviu Dragnea. Ăla al ungurilor a făcut pe dracu-n patru ca fiecare maghiar din jurul granițelor Ungariei să-și recapete cetățenia și să aibă dreptul de a vota pentru parlamentul țării mamă. Mai mult decât atât, guvernul maghiar acordă numeroase subvenții și ajutoare firmelor și fermelor deținute de către etnicii maghiari din Transilvania. Asta înseamnă implicare…

În schimb, ce a făcut guvernul României pentru milioanele de români din afara granițelor? Nimic! Mai rău decât atât, tocmai din cauza situației economice și politice din țară, ne aflăm în situația de a avea peste un sfert din cetățenii români în afara granițelor. Numai ca ascendent moral, că ți-ai părăsit țara constrâns de politicile dezastruoase ale guvernelor tale și tot ar trebui ca dreptul de a-ți vota președintele, la secția de votare, prin corespondență și chiar electronic să fie unul sfânt. A spune că frații, verii, părinții, fiii și prietenii tăi nu ar trebui să aibă dreptul să voteze e, repet, o nemernicie.

Ajungem acum la partea extremă a discursului, că ar trebui să aleg, neapărat, un român neaoș care, musai, trebuie să fie și creștin orthodox. Să o luăm cu începutul, în România, oficial și doar pe baza declarațiilor de la recensământ, trăiesc undeva la 80% etnici români. În rest, printre noi, românii verzi, trăiesc vreo 2 milioane de țigani, unguri, sași, evrei, lipoveni, bulgari, ucraineni, turci, italieni etc. Oficial, că, dacă ne luăm după numărul imens de familii mixte din Transilvania, Banat și Dobrogea (în care, conform obiceiului, toți membrii familiei se declară ca aparținând etniei majoritare) sau a rromilor care se declară etnici români, numărul minoritarilor este mult mai mare. Nu este o caracteristică doar a României de a avea numeroși membri ai minorităților, ci a tuturor țărilor care au făcut parte din imperii. Având aceleași drepturi și obligații ca noi, nu este anormal ca reprezentanții unor minorități să ajungă în funcții de conducere, unii chiar în fruntea statului.

Apoi, în plină eră a globalizării, când mulți români au ajuns primari prin Germania, Italia sau Spania, să invoci puritatea etnică pentru a vota pe unul sau pe altul, parcă asta e un pic de cod penal.

Ajungem acum la ortodoxie, o altă prostie invocată… Cel puțin cultural, mă declar ortodox, din punct de vedere religios cred într-o entitate supremă, dar asta nu înseamnă că un greco-catolic, un romano-catolic sau lutheran precum Iohannis ar fi mai puțin creștini decât mine. Dacă mai punem la socoteală faptul că, în secolele trecute, bisericile ortodoxe din Transilvania au fost mult ajutate de către mișcarea calvină, care ne-a ajutat inclusiv să tipărim prima Biblie în limba română (că noi, aici prin sud, foloseam slavona ca limbă de liturghie), atunci chiar trebuie să reevaluăm celelalte culte.

Acum ajungem la ultimul punct, cel legat de tăieri salariale și concedieri. În ultimii 3 ani, salariile din mediul bugetar au crescut foarte mult, ajungându-se în situația ca salariul unui jurist de la stat, de exemplu, să fie de 2-3 ori mai mare decât al omologului său din mediul privat. Aceste salarii au fost ,,condimentate’’și cu tichete de vacanță, așa-zise cursuri în stațiuni de lux, zile libere de se mai adună de un concediu… Nici măcar asta nu e problema cea mai importantă în ceea ce privește sistemul bugetar!

Nu, cea mai mare problemă este aceea că, dacă la nivelul Uniunii Europene, procentul de bugetari în total angajați este pe undeva pe la 15%, la noi este dublu. Avem un aparat bugetar supradimensionat, care mănâncă prea mulți bani, bani care trebuie să ajungă, de urgență, în dezvoltarea infrastructurii. De aceea, câteva sute de mii de bugetari ar trebui relocați în sistemul privat, la fel cum ar trebui desființate și pensile speciale! Indiferent că la butoane s-ar afla PSD sau PNL, banii de la buget sunt cam aceeași, numai că vor trebui altfel drămuiți. Vorbim aici de economie, restul sunt discuții sterile! De aceea, și la turul 2 al alegerilor, voi fi un ,,antiromân’’ și ,,trădător’’, deoarece nu pot vota cu populiștii și cu aceia care au pus pe butuci bugetul unei națiuni.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00