Duminică seara, mii de români au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva proiectului de modificare a legilor Justiției. Cum piteștenii nu au vocație protestatară, față de locuitorii altor orașe, doar câteva zeci de persoane s-au aflat în Piața Milea pentru a-i înjura pe Dragnea și Tudose.

Acum, eu am mai scris-o de atâtea ori, și aici, și pe Facebook, că îmi e mai aproape cămașa de pe mine decât a altuia. Nu spune nimeni că legile astea sunt extraordinare, dar parcă  normal mi s-ar părea să protestăm împotriva problemelor care chiar ne afectează în viața de zi cu zi.

Ca argeșean, aș fi ieșit aseară în stradă pentru ca autostrada Sibiu-Pitești, singura șansă pentru dezvoltarea economică a sudului României, nu numai a Argeșului, să nu rămână doar un proiect pe hârtie.

Ca argeșean, aș fi ieșit în stradă pentru că, în anul de grație 2017, jumătate dintre locuitorii județului își fac nevoile în bude improvizate din fundul curții, ca acum 200 de ani.

Ca simplu cetățean al acestei țări aș fi ieșit în stradă pentru a protesta împotriva a ceea ce generic numim ,,stat polițienesc”, în ultimul an, oficial, peste 300.000 de români având telefoanele ascultate. Aș fi protestat împotriva abuzurilor din Justiție, abuzuri care sunt criticate inclusiv de UE.

Ca un bun cetățean, aș fi îndemnat ,,DNA să vină să îi ia” și pe reprezentanții companiilor multinaționale, fie ele bănci, hipermarketuri, IT, HR, PR, morții mamelor lor, implicați în fapte de corupție, unele mult mai grave decât ale găinarilor noștri, nu numai pe patronii români, puși la zid de un sistem care nu a făcut altceva decât să promoveze capitalul străin în dauna totală a celui autohton!

Ca un om de pe stradă, aș fi protestat împotriva instabilității fiscale, a stării spitalelor și a școlilor, împotriva salariilor mărite din pix, dar fără justificare economică.

Și mai simplu, aș protesta pentru că oul de găină a ajuns la 80 de bani, de la 30! Pentru chestii din astea, simple!

Nu, nu țin apărarea PSD, dar am scris doar că sunt lucruri mult mai simple, care afectează cetățeanul de rând mult mai rău, decât niște legi ale Justiției pe care puțini dintre noi le înțeleg.

Cât despre influenceri, coordonatori ai #Resist și alți asemenea, am scris în iarnă suficient!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here