Partidul Social Democrat este pe cale de a arunca România în aer! Nu mă refer aici doar la ușor de preconizatul dezastru bugetar, tradus prin redistribuirea a aproape 3 miliarde de euro din capitolul investiții către salarii și pensii, ci chiar la diminuarea principalelor resurse financiare ale românilor de rând: banii din salarii.

Transferarea, fără nicio noimă economică, a plății contribuțiilor sociale de la angajator la angajat va duce la spolierea multora dintre românii cu venituri mici și medii, va conduce la aglomerații de nedescris pe la administrațiile financiare și, în cazul multora, chiar la acumularea de datorii către stat.

Dincolo de dramele prin care vor trece angajații din sistemul privat, nici pentru bugetari nu se anunță vremuri prea bune, guvernul anunțând că, din 2018, este foarte probabil să se treacă la concedieri, în timp ce multe instituții, de la amărâte primării de comună și până la direcții județene de asistență socială sunt, deja, în colaps! După ce în vară toată lumea de pe la primării petrecea că s-au mărit salariile, în unele cazuri și cu 300%, sfârșitul lunii octombrie i-a prins pe mulți ordonatori de credite cu pantalonii în vine! Un primar de comună se plângea că închide primăria pentru că nu mai are bani de salarii, după ce tocmai el și cu consilierii locali au propus creșterea acestora cu zeci de procente, în condițiile unui buget foarte mic. Alți primari fac anticameră pe la președinții de consilii județene să li se mai acorde ceva fonduri, măcar să acopere cheltuielile salariale…

Bineînțeles, mult promisa anulare a impozitului pentru veniturile sub 2000 de lei nu va avea loc în 2018, spune liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru că nu sunt suficienți bani la buget! Pentru a întreține această Fiesta din bani publici, taxele vor crește, în următoarele luni! Practic, 4 milioane de români-fie ei întreprinzători sau angajați la privat vor trebui să țină în cârcă aproape 10 milioane de bugetari, pensionari și asistați social. Alți aproape 5 milioane de români sunt plecați în afara României, condițiile din țară fiind unele execrabile, fără șanse mari la un viitor prea bun! Numai în acest an au migrat peste 200.000 de români, adică echivalentul orașelor Pitești și Mioveni.

Un nou val migrator se pregătește chiar în aceste săptămâni, firmele de recrutare de personal pentru țările vest-europene fiind, de-a dreptul, luate cu asalt, puțini români  fiind interesați să mai lucreze pe 300 de euro la o fabrică, când femeia de serviciu de la o instituție câștigă 400-600 de euro!

După ultimul an de guvernare, PSD pare că nu are nevoie de români! Hai, nu de toți românii, dar măcar de aceia care încă mai dau cu sapa! Știu și cei de la PSD, știm și noi că grosul votanților acestui partid nu provine tocmai din rândul românilor productivi, a liber-profesioniștilor sau intelectualilor! Atâta timp cât există un aparat bugetar supradimensionat, cohorte de asistați sociali și o populație, cel puțin la sate și în micile orașe, îmbătrânită, PSD va ave un bazin electoral confortabil. Problema se pune din momentul în care alte sute de mii de români își vor lăsa, dracului, baltă micile afaceri sau job-uri plătite cu 300 de euro și vor lua calea străinătății! Să vedem atunci cine mai plătește, prin taxe și impozite, pomenile astea electorale, lenea și nesimțirea! Iar de noi împrumuturi? Stați să dea economia asta primele semne de recesiune și să vedeți de unde se mai pot împrumuta acești băieți…

PS: Ca să nu se interpreteze că aș ține partea vreunui partid de opoziție, scriu cu toată sinceritatea că sunt scârbit de absolut ce înseamnă clasă politică. Cel mai probabil, dacă PNL se afla la putere, rândurile de mai sus nu ar fi fost cu mult mai diferite! De aceea, pe viitor, o să mă mai prezint doar la alegerile locale, atât!

Facebook Comments
Articolul precedentTRIST! Un copil din Mioveni își vinde jucăriile pentru a-și cumpăra hăinuțe!
Articolul următorFAZA ZILEI:Greu de demis!
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here