În ședința Consiliului Politic USR care a avut loc în noaptea de luni spre marți, mai mulți lideri ai partidului printre care Cosette Chichirău, Tudor Benga și Cristian Ghica i-ar fi cerut demsia lui Dan Barna nemulțumiți de rezultatul obținut în primul tur al prezidențialelor. Barna s-a apărat și a menționat că partidul este cel care trebuie să decidă dacă își continuă sau nu mandatul obținut la Congresul din luna septembrie.

Președintele USR și-ar fi asumat eșecul atât al lui cât și al echipei de campanie pentru scorul mic obținut in alegeri de alianța USR-PLUS, solicitând un vot online în care membrii partidului sa voteze dacă il mai vor sau nu in funcție.

„Stabilim zilele acestea când va avea loc consultarea internă. A spus că va cere votul de încredere al tuturor membrilor. Probabil va fi un vot online”, au declarat surse din partid.

PLUS VREA FUZIUNEA

În ședința de joi va fi reluată discuția depsre fuziunea cu PLUS, discuție deschisă și luni în ședința Consiliului Național USR, în termeni mult mai favorabili pentru „portocalii” după rezultat slab de la prezidențiale.

Echipele de conducere ale celor două partide vor discuta vineri despre fuziune în condițiile în care relația dintre PLUS și USR nu este una tocmai bună, diferențele de opinie și de mod de lucru între cele două partide s-au simțit în campania electorală, useriștii plângându-se că oamenii lui Cioloș nu s-au implicat pentru Dan Barna și ar fi muncit mai puțin decât ei.

Viziuni diferite au fost și în privința intrării la guvernare, PLUS declarându-se dispus să își asume participarea la guvernare alături de PNL, în vreme ce USR s-a opus, lucru care ar fi contat foarte mult in alegerile de duminică.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here