Pentru creștinii ortodocși se apropie una dintre cele mai mari sărbători, Învierea Domnului. Sărbătorile Pascale vin pentru români cu o serie de tradiții, iar una dintre ele este legată de sacrificatul mielului pentru masa de Paște. Pentru a nu ne pune sănătatea în pericol, trebuie acordată o atenție sporită locurilor de unde alegem să cumpărăm astfel de produse.
Sorin Sorescu, director Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, a oferit recent niște sfaturi în cadrul unei emisiuni. Argeșenii sunt sfătuiți să cumpere carnea de miel din puncte autorizate, care vor fi amplasate în piețe. În afara măcelăriilor deja existente, în Pitești, vor exista astfel de locuri în Piețele Ceair, Smârdan și Găvana. De asemenea, și în piețele din Mioveni, Curtea de Argeș și Câmpulung, dacă vor exista cereri pentru amenajarea unor astfel de spații.
„Eu sprijin foarte mult producătorii locali. Dar, dacă vei cumpăra de la un colț de stradă și faci o toxiinfecție alimentară, nu pot să răspund, nu îl cunosc pe proprietar, nu îl cunosc pe comerciant. Nu știu de unde vine, nu am nicio trasabilitate pentru produsul respectiv, nu am un buletin de analiză. Dacă cumpărăm din zonele amenajate, pentru care medicii merg în fiecare zi și fac verificări, atunci sunt sigure din punct de vedere al sănătății”, a declarat directorul DSV Argeș.