Home Social Camere video la Evaluarea Națională și BAC! Elevii vor fi surprinși cel puțin frontal

Camere video la Evaluarea Națională și BAC! Elevii vor fi surprinși cel puțin frontal

de Argeseanul
128 vizualizări

Sălile unde elevii vor susține Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat vor fi dotate cu supraveghere video. În timpul probelor, candidații vor fi surprinși cel puțin frontal de camere, conform procedurii pe care inspectoratele școlare au primit-o.

Unitățile școlare vor asigura dotarea cu echipamente necesare, iar directorii sunt responsabili pentru instalarea și punea în funcțiune a camerelor. Sistemul de supraveghere trebuie să fie funcțional cu cel puțin 72 de ore înainte de prima probă de examen/proba scrisă a examenului naţional, respectiv cel mai târziu cu 24 ore înaintea începerii evaluării lucrărilor scrise/ soluţionării contestaţiilor, potrivit documentului.

„Art. 8 (1) Camerele sistemului de supraveghere audio-video vor fi instalate în fiecare sală supravegheată audio-video, astfel încât să asigure vizibilitatea tuturor persoanelor din interiorul acesteia şi să nu poată fi obturată printr-o anumită poziționare a unor persoane sau obiecte.
(2) În sălile supravegheate audio-video, în care se desfășoară probe de examen, camerele sistemului de supraveghere audio-video vor fi instalate astfel încât acestea să surprindă, cel puţin frontal, toți candidații în timpul susținerii probei, precum şi toate acţiunile şi dialogurile persoanelor aflate în sală.”

„Art. 9 (1) Sistemul de supraveghere audio-video se porneşte, în fiecare zi în care au loc activităţi specifice examenelor naționale, în sălile supravegheate audio-video, cu 30 de minute înaintea începerii activităților specifice fiecărei probei de examen, respectiv cu 15 minute înainte de începerea activităţilor de descărcare şi multiplicare a subiectelor, a activităților de preluare, depozitare şi predare a bagajelor sau a activităților de preluare, evaluare și depozitare a lucrărilor scrise sau de soluționare a contestațiilor, de către persoana responsabilă cu derularea și monitorizarea procesului de supraveghere audio-video”, se arată în procedură, potrivit edupedu.ro.

Evaluarea Națională 2023 începe în data de 19 iunie, iar Bacalaureatul 2023 debutează pe 12 iunie, cu proba de limba română oral.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00