Plasticul, dozele, sticla, bateriile, echipamentele electrice uzate și orice alte materiale artificiale/sintetice care nu sunt biodegradabile NU au ce să caute la gropile de gunoi. Acestea trebuie sortate pe categorii și trimise la reciclare. Dacă ajung la groapa de gunoi eliberează substanțe toxice atât în aer cât și în sol. Inclusiv pânza freatică este grav afectată iar apa din puțuri se contaminează. Chiar și culturile agricole și animalele crescute în zonă sunt afectate. 
Gropile de gunoi din România au devenit adevărate bombe ecologice și afectează grav sănătatea oamenilor și mediul înconjurător din cauza lipsei sortării gunoiului și ratei slabe la reciclare. Suntem pe penultimul loc în Europa la reciclare. Sub 5%.

Ce este de făcut?
Cetățenii din localitățile în care sortarea gunoiului nu este asigurată de către autoritățile publice locale și/sau firma de salubrizare se pot adresa Gărzii Naționale de Mediu cu o sesizare scrisă la gardamediu@gnm.ro precizând că nu se respectă prevederile legale în vigoare (Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor Art. 17 și Art. 59).

Aticolul întreg pe
https://www.romaniaecologica.ro/ce-arunci-la-groapa-de-gunoi-vine-inapoi-83

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here