Home Prima Pagina Ziua Mondială a Apei sărbătorită și la Pitești

Ziua Mondială a Apei sărbătorită și la Pitești

de Dan Badea
60 vizualizări

intalnire abaav pitestiPentru ziua de 22 martie, reprezentând Ziua Mondială a Apei, Prefectura Județului Argeș, în colaborare cu Administrația Bazinală de Ape Argeș – Vedea a organizat o întâlnire cu membrii Comitetului de Bazin Argeș – Vedea în care s-au discutat proiecte și mecanisme europene de protecție a apelor, însă a fost prezentată și importanța acestei zile mondiale.

 Invitați la acest eveniment au fost membrii Comitetului de Bazin (BC), dar și prefecții din județele Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Olt, Dâmbovița și București. Printre invitați se mai numără și directorul general al Administrației Naționale Apele Române, Vasile Pintilie, precum și alți directori adjuncți din cadrul acestei instituții.

 În această întâlnire a fost citi și mesajul ministrului mediului, Rovana Plumb, ce punea preț pe grija pentru cea mai valoroasă resursă, prin dezvoltarea infrastructurii și conștientizarea asupra problemelor actuale.

 Anul 2013 a fost declarat de către Organizația Națiunilor Unite, drept „Anul Cooperării Internaționale pentru Apă” , iar în acest mod, se vor urmări o serie de acțiuni pentru combaterea deșertificării, ce tinde să devină o situație alarmantă.

 Ziua de 22 martie a fost declarată drept Ziua Mondială a Apei încă din anul 1992, când a fost luată decizia în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătorește din 1993 și are ca scop aducerea în atenția opiniei publice a problemelor legate de protejarea cantitativă și calitativă a apelor.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00