Home Pamflet Dragi polițiști, ne apărați sau ne furați?

Dragi polițiști, ne apărați sau ne furați?

de Argeseanul
46 vizualizări

Polițiștii sunt acei oameni care sunt plătiți din banii noștri să vegheze la siguranța noastră. Cel puțin teoretic… Fără a generaliza,  hei bine, de vreo 20 de ani, în România, Poliția a fost privită cu ură de românii care fie au încălcat legea, fie au ceva cu polițiștii…

Astfel, poporul român, inventiv, cum îl știm, a plămădit cuvinte de genul Garcea, tablagiu, Dorel din poliție, gabori, caralii. Ce simpatici sunt și românii! Când e vorba să râzi de polițai, nici Eminescu nu o făcea mai bine decât poporul român care, vorba aia, s-a născut poet. În județul nostru “frumos și pașnic” un domn este obligat de polițiști să cedeze proprietatea personală pentru a se construi o firmă “multinațională”. Hai că, până aici, totul este minunat. România, fraților!

Suprafața de 5520 metri pătrați, lângă gara Ciumești, este principalul motiv de la care a pornit întreg scandalul. Metal Impex, firma care vrea să pună mâna pe moșia bărbatului, nu se lasă nici ea mai prejos. “Aaa, pleacă, mă, săracule! Dă-ne nouă pământuri, că oricum tu nu construiești nimic! Mai bine ne dai nouă pământul, facem o fabrică, angajăm câteva sute de SCLA…Mă scuzați, “muncitori”. Le dăm un salariu de mizerie și, uite așa, suntem toți fericiți. Facem înțelegerea?”.

Statul român, în loc să ajute omul, cetățeanul de rând, a ajutat firma. S-au pus în mișcare mecanismele ca bărbatul să fie deposedat de teren. Dar stați, mă, că intervine și poliția! Vă era dor de ei? Păi se putea fără ei? Poliția din Bascov l-a forțat să cedeze terenul cu japca, așa cum susține bărbatul. O polițistă chiar i-a spus clar domnului să cedeze terenul, că altfel o încurcă. Mai mult, polițista i-a scris o declarație, în care susținea faptul că era de acord să cedeze terenul, dar problema era că scrisul nu era al păgubitului, ci al polițistei. Uite poliția română în anul 2017! În loc să lucreze pentru cetățean, lucrează împotriva lui. Ce frumos, ce frumos! Daa, poliția din Bascov, care a mai fost implicată într-un scandal, când rromii s-au bătut cu săbii și bâte mai ceva ca în Vestul Sălbatic. Au venit și ei la fața locului, dar până nu au intervenit mascații, agenții nu au putut face nimic, având la dispoziție un pistol de pe vremea lui Burebista. Fraților, după ce că legea e praf, vine și scandalul ăsta, în care este implicată poliția. Și, în loc să ajute cetățeanul, mai mult îi face rău.

Domnilor comandanți, data viitoare când mai scoateți posturi la concurs, scoateți și voi mai puține, dar selectați cei mai buni candidați.

Andrei Neacu

 

 

 

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00