După relatări din Wuhan, o jurnalistă chinezoaică a fost condamnată la închisoare

Ziarista chinezoaică Zhang Zhan a fost condamnată cu până la cinci ani de închisoare, pentru că a relatat despre izbucnirea noului coronavirus în orașul Wuhan. Ea este acuzată că a creat altercații și probleme, după cum informează Organizația Chineză pentru Apărarea Drepturilor Omului.

Organizați a scris pe platforma de micro-blogging Twitter că un tribunal din Shanghai o va judeca pe Zhan pentru difuzarea de informații pe rețelele de socializare, despre răspândirea de la începutul anului a virusului în Wuhan. Potrivit ONG-ului, jurnalista va primi între 4 și 5 ani de închisoare. Zhang Zhan, în vârstă de 37 de ani, este acuzată că a creat altercații și probleme, acuzație des întâlnită în rândul criticilor și activiștilor în China.

Organizația Chineză pentru Apărarea Drepturilor Omului a informat în septembrie că ziarista a fost arestată în luna mai, după ce a afirmat pe mai multe rețele de socializare (Wechat, Twitter, Youtube) că cetățenii din Wuhan au primit mâncare alterată în timpul izolării de 11 săptămâni și că au fost obligați să plătească taxe pentru a putea realiza testul pentru COVID-19. Zhang Zhan a mai scris despre arestarea altor ziariști sau despre hărțuirea la care au fost supuse familiile victimelor, după ce au cerut autorităților explicații despre modul de gestionare a pandemiei în primele faze ale izbucnirii. De asemenea, alți oameni care au relatat actualitatea din Wuhan au dispărut sau au fost arestați, cum ar fi omul de afaceri Fan Bing, avocatul  Chen Qiushi sau tânărul reporter Li Zehua.

Sursa: 20minutos.es

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 2 Average: 4]

Berta-Elena Dima

Născută pe 25 septembrie 1991, Berta Elena Dima este o tânără speranță a presei argeșene!  Este absolventă a Facultății de Jurnalism-Universitatea din Pitești, dar și deținătoare de Master pe Jurnalism Tematic la Universitatea din București! Ii place să scrie, sa danseze, sa se plimbe în aer liber si sa asculte muzică.  ,,Îmi place să observ societatea si sa relatez despre ce se întâmplă în jurul meu''  este mesajul jurnalistei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.