Elevi de la licee de renume, eliminați din examenul de BAC

La prima probă scrisă (limba și literatura română) a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2022, în județul Argeș au fost prezenți 2696 candidați de la profilul real și 1128 candidați de la profilul umanist, un număr total de 64 de absolvenți fiind absenți (53 de la profil real și 11 de la profil umanist).

Pentru tentativă de fraudă, astăzi au fost eliminați trei candidați, după cum urmează:

– Colegiul Național ”Dinicu Golescu”, Câmpulung – pătrundere cu telefon;

– Colegiul Tehnic Câmpulung – introducere materiale în sală, conf. Art 64, alin 2;

– Colegiul Național ”Zinca Golescu” – tentativă de fraudă.

Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iunie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie 2022, transmite Inspectoratul Școlar Județean Argeș.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.