Home Prima Pagina Exclusiv: Piteștean captiv în iadul din Algeria! Update: Bărbatul a ajuns în țară!

Exclusiv: Piteștean captiv în iadul din Algeria! Update: Bărbatul a ajuns în țară!

de Argeseanul
53 vizualizări

un-roman-fost-ucis-criza-ostaticilor-din-algeria1358605162La mijlocul acestei săptămâni mai mulți angajați ai unui complex gazifer  din Amenas, aflat în estul Algeriei, în apropiere de frontiera libiană au fost răpiți de extremiștii islamiști.  Printre cei aproape 100 de captivi s-au aflat și cel puțin patru români, unul dintre ei fiind ucis. Oamenii erau sub contract cu grupul britanic BP, cel  norvegian Statoil și cel algerian Sonatrach care exploatau resurele din zonă. Se pare că totul ar fi pornit de la incidentele din Mali, iar teroriștii, membrii ai unei grupări din cadrul Al-Quaida au revendicat retragerea forțelor armate străine (în special franceze) din țara africană. Unul dintre români, pe numele său Liviu Floria este piteștean, locuiește în cartierul Prundu, este însurat și are o fetiță. Soția sa a declarat presei că nu are prea multe informații despre starea sa dar știe că este teafăr și că trebuie să sosească în țară. “Nu știu nimic în afara faptului că este bine. Până nu îl văd acasă nici eu nu pot să vă spun mai multe. Aștept să sosească în Pitești cât mai repede. El a fost angajat al Arpechim, iar mai apoi a plecat în Algeria. Mi-a transmis că este bine și să îl așteptăm.”, a declarat duminică Alina Floria, soția piteșteanului răpit miercuri în Algeria.

Creierul din spatele atacului

Mokhtar Belmokhtar

Mokhtar Belmokhtar

Conform presei internationale grupul de comando „Al-Muwaqiun bi-al Dima“ (Cei care semnează cu sânge) şi-a asumat responsabilitatea pentru atac. Bărbatul cu un singur ochi“ este porecla dată liderului islamist Mokhtar Belmokhtar, scrie „Deutsche Welle“. Algerianul lupta în Afganistan împotriva Rusiei, când şi-a pierdut partial vederea. Acum, este considerat a fi unul dintre cei mai influenţi lideri islamici din regiunea Saharei. Acesta este presupusul lider al operaţiunii de luare de ostatici din Algeria. Belmokhtar a fondat grupul în decembrie anul trecut şi s-a distanţat apoi de reţeaua teroristă regională. Aproximativ 30 de ostatici algerieni și străini ar fi murit în urma conflictului dintre armată și teroriști. Din fericire criza a luat sfârșit așa cum a anunțat sâmbătă televiziunea de stat : “Armata algeriană a împuşcat (nr sâmbătă 19 ianuarie) 11 terorişti, iar grupul terorist a asasinat şapte ostatici străini”

Update: Bărbatul a ajuns în țară!

Update 15:30: Conform Mediafax Liviu Floria a ajuns în țară acesta a declarat: “Nu sunt foarte bine psihic, dar fizic sunt bine. Nu am dormit prea bine. Vreau să fiu sigur că colegii mei sunt în siguranţă şi după aceea vorbim”

În 2010, când unitatea de Piroliză 2 de la Arpechim a început să aibă probleme bărbatul, specializat în aparate de măsură şi control. a început să îşi caute de lucru în străinătate. Înainte de a pleca în Algeria, el a mai fost la muncă în Qatar.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00