Ordinul Cavalerilor Templieri ai Sfântului Bernard şi Ordinul Ospitalier al Cavalerilor Sfântului Ioan, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş au fost organizatorii evenimentului care a reunit participanţi din întreaga Europă, membri ai ordinelor cavalereşti şi nu numai. Potrivit organizatorilor, scopul Festivalului Internaţional al Cavalerismului este de a oferi o alternativă turistică şi culturală cu un caracter unic în peisajul manifestărilor de gen.

Nu numai cavalerii s-au bucurat de acest eveniment. Deși vremea nu a fost una grozavă, mii de rucăreni și de turiști veniți din toate colțurile României au intrat, pentru câteva ore, într-o atmosferă demult apusă a Europei, atunci când pe bătrânul continent impresionau prin forța, agilitatea, buna organizare și onoare cavaleri aparținând diferitelor ordine. Evident, cei mai bucuroși au fost copiii, care s-au pozat ore în șir alături de urmașii celor care, prin anul 1.100, controlau întreaga Europă. De altfel, chiar Câmpulungul, aflat la o aruncătură de băț de Rucăr, a fost fondat la sfârșitul secolului al XIII-lea de către cavalerii teutoni.

Evenimentul a culminat cu deja-tradiționala paradă a cavalerilor, de la orele 20.00, și cu rugăciunea templierilor, de la miezul nopții.

De buna organizare a evenimentului s-au ocupat primarul localității, Ion Dulamă și echipa consiliului local, precum și organizațiile partenere.

 

Facebook Comments
Articolul precedentCS Mioveni, victorie în primul amical
Articolul următorVicorie lejeră pentru FC Argeș în primul amical al verii
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here