Ieri, comuna Valea Iașului a fost în mare sărbătoare, cu ocazia împlinirii a 495 de ani de la prima atestare documentară. Așa cum se întâmplă de mai mulți ani, de când se ține Ziua Comunei, această sărbătoare este organizată, alternativ, la cele două cămine cuturale din Valea Iașului, anul acesta fiind rândul căminului din satul omonim să organizeze acest eveniment.

Totul a început în jurul orei 13.00, la sediul primăriei din imediata apropiere.  Cu acest prilej, localnicii, împreună cu reprezentanții administrației publice locale și județene, s-au adunat la monumentul eroilor unde a avut loc o ceremonie de pomenire a tuturor celor care și-au dat viața pentru Țară, precum și aprinderea Flăcării Centenarului.
Prezent la eveniment, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mânzână, le-a înmânat urmașilor eroilor din Valea Iașului diplome centenare, mulțumindu-le și felicitând întreaga comunitate pentru păstrarea vie a memoriei înaintașilor și pentru respectul adânc față de credință și tradiții.Invitați de onoare au fost și doi primari din Basarabia. De altfel, pe scena căminului cultural au urcat și câțiva artiști basarabeni.

Printre invitații de la județ s-au numărat Ion Mânzână, vicepreședintele Consiliului Județean, subprefectul Adrian Bughiu, liderul liberalilor argeșeni, Adrian Miuțescu, deputatul Dănuț Bica, senatorul Ion Popa, precum și numeroși consilieri județeni, lideri locali ai partidelor politice etc. De buna desfășurare a evenimentelor s-au ocupat primarul Nicolae Barbu și echipa Consiliului Local Valea Iașului.

Iată, mai jos, înregistrarea evenimentului de ieri, realizată de echipa Super TV:

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here