Deși reprezentanții firmelor de salubritate responsabile cu curățenia Municipiului Pitești au făcut nenumărate apeluri către cetățeni să nu mai arunce gunoiul la voia întâmplării, se pare că acestea rămân fără ecou, oamenii preferând să arunce mai departe acolo unde le e lor mai la îndemână, nu acolo unde ar trebui.

O zonă cu destul de multe peobleme de acest gen este și cartierul Craiovei. Aici, în anumite locuri s-ar părea că gunoiul este cam la el acasa. Astăzi, a fost nevoie doar de o scurtă trecere prin zona blocului 30, aproape de spațiile de depozitare a gunoiului, pentru a ne convinge din nou că indiferența locatarilor în ceea ce privește păstrarea curățeniei încă este la loc de frunte, uitând că în zonele unde ei aruncă deșeurile există și spațiile de joacă pentru copiii copiii lor, aceștia fiind expuși riscului de infecții cu diverși microbi.

Și nu vorbim neapărat de incinta pubelelor, ci și de spațiul aferent băncilor din parcuri, aici rar existând un loc unde să nu fie cel puțin 2-3 ambalaje aruncate sau un pet, deși coșuri de gunoi există aproape lângă fiecare bancă și chiar avertisment că zona este supravegheată video.


Încă de anul trecut, redactorii ArgesPlus.ro v-au relatat în mai multe articole faptul că o astfel de problemă nu este de neglijat.

Deși cei care locuiesc în blocurile din zonă dau vina pe firmele de salubritate, nu este deloc așa, oamenii uneori lucrând chiar și suplimentar pentru a aduna tot gunoiul.

Foto: OTILIA BERCARU

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here