Forumurile devin nouă sursă de alinare a adolescenţilor

poza16Adolescenţii îşi creează probleme mai tot timpul, caută zi de zi răspunsuri la diverse lucruri noi la care părinţii nu pot răspunde, din cauza diferenţelor între generaţii sau din motive pe care tinerii, de cele mai multe ori, le ascund. Astfel, puştii apelează la forumuri în căutarea răspunsurilor legate de familie, şcoală, sex etc.

În căutare de sfaturi  în dragoste

Pe forumul tpu.ro sunt fel şi fel de întrebări şi rugăminţi. Unul dintre cele mai discutate subiecte este cel despre despărţirea de prieten sau prietenă. Mulţi adolescenţi caută sfaturi pe forum pentru împăcare sau despre modalităţi de a trece peste „relaţie”.

Una dintre postările publicate de către o adolescentă este despre căutarea de metode de împăcare şi despre cum îşi petrece primele zile de la „momentul nefast”.

„Bună. Ieri m-am despărţit de un băiat. Am fost 3 ani împreună. Avem foarte multe amintiri cu noi doi şi nu mă pot împăca cu gândul despărţirii. Sufăr foarte mult. I-am zis să ne împăcăm, i-am cerut eu asta şi m-a refuzat, momentan. A spus că vrea şi el să fie puţin „burlac”. Sufăr foarte mult, simt că nu pot trece peste asta, când rămân singură îmi vin toate prostiile în cap, să mor, să nu mai exist, plâng încontinuu! Poate sunt cam mică pentru atâta suferinţă, mi s-a mai spus, am 17 ani, dar simt că nu mai pot. Ma doare sufletul. Vreau nişte sfaturi, vă rog. Cum pot depăşi mai cu uşurinţă asta? Mă doare sufletul. Nu mai pot.”

În ajutorul puştoaicei a venit o altă utilizatoare cu următoarele sfaturi.

„Știu cum ar fi, că şi eu cu prietenul meu ne certăm. Dar de ce v-aţi despărţit şi dacă eraţi de 3 ani împreună ar fi trebuit să fi ştiut tu ceva sau te-ai plictisit de el sau iţi pune interdicţii. Și el de ce nu vrea să se împace cu tine? Daca te iubeşte o să se întoarcă, iţi garantez! Să fii sănătoasă şi lasă că o să vină înapoi după tine.”

16aNelămuriri despre fete

Un tânăr, probabil cu o vârstă destul de mică, are nelămuriri despre ciclul fetelor. Prietena lui, din motive cunoscute doar de ea, l-a „ameţit” cu răspunsuri neadevărate.

„Salut. Întrebare pentru fete. Cum este cu perioadele ciclului? Adică ştiu că vine o dată pe lună, la unele regulat, iar la altele nu. Şi aveţi dureri la coapse, burtă, piept şi uneori cap. Cât de cât ştiam… dar un lucru nu şiu. Câ timp aveţi durerile? Prietena mea a zis că două săptămâni. Eu ştiam că aproximativ cinci zile…”

Un alt user îi vine în ajutor explicându-i cum stă, mai exact, cu ciclul femeilor.

„Bună! Simptomele premenstruale diferă ca formă/manifestare şi durată, de la fată la fată, depinde cum „reacţionează” organismul acesteia.

În general, simptomele premenstruale apar cu 3-7 zile (sau mai RAR, chiar cu 10 zile ) ÎNAINTE de a veni menstruaţia. Iar la unele fete, acestea se menţin şi pe durata menstruaţiei.”

Problemele cu părinţii sunt dezbătute pe forumuri

O tânără în vârstă de 20 de ani îşi deplânge problema cu tatăl în legătură cu prietenul său. Ca în cazul multor taţi, acesta nu este de acord cu relaţia şi tânăra caută alinare şi sfaturi despre îmbunarea bătrânului său.

„Ce aţi face în situaţia mea? Tatăl meu nu e de acord că am un prieten şi nu mai vorbeşte cu mine, iar astăzi i-am spus că dacă nu vorbeşte deloc cu mine o să plec, iar el mi-a zis că ori rămân acasă, ori dacă plec tot nu va mai vorbi cu mine. Ce să fac în situaţia asta? Menţionez că am 20 de ani şi sunt intr-o relaţie serioasă de 4 ani. Prietenul îmi spune mereu să mă mut la el pentru că lucrurile vor lua altă perspectivă.”

Sfaturile vin de la mai multe persoane care încurajează tânăra sau o critică pentru faptul că ar vrea să plece.

„Bună. Este ruptură de familie, de aceea nu poţi rupe totul dintr-o dată. Pe tati ia-l cu binişorul şi o să-l ai de partea ta. Succes!”, o compătimeşte o altă utilizatoare.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Dan Badea

Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro și realizator al emisiunii Ora Argeșului, aflată în Top 3 al audiențelor din tot ceea ce înseamnă televiziune în anul 2021 fiind a doua cea mai vizionată emisiune din audio-vizualul argeșean. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare. În 2022, a absolvit un program de masterat în Istoria Românilor la Universitatea din Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.