Garda de Mediu, control pe platforma ARO din Câmpulung. Prefectul: „Deșeurile sunt încă acolo”

Garda de Mediu Argeș a făcut un control pe Activul ARO din Câmpulung. Porivit Prefecturii Argeș, deșeurile sunt încă acolo, situația fiind aceeași ca în 2021.

„Deșeurile de pe Activul ARO din Câmpulung sunt tot acolo deși există o hotărâre judecătoarească prin care ar fi trebuit să fie îndepărtate. Este ignorată o sentință penală!

Garda de Mediu Argeș a făcut un control pe o perioadă de 3 zile la platforma din municipiul Câmpulung. Scriptic, în această locație sunt depozitate 1574,64 tone de deșeuri. Situația este aceeași ca la controlul făcut în 2021. Inspectorii au constatat că nu este respectată o sentință penală prin care s-a impus eliminarea întregii cantități de deșeuri de pe amplasament, motiv pentru care Garda de Mediu Argeș a înștiințat și instanțele.

Informarea a fost transmisă către Judecătoria Curtea de Argeș-Biroul de Executări Penale, privind nerespectarea sentinței penale nr.201/27.10.2020 și Tribunalul Iași, ca instanța care analizează dosarul de faliment al firmei care a activat la Câmpulung. Reprezentanții Gărzii de Mediu Argeș au cerut instanței ieșene să oblige debitoarea să își îndeplinească obligațiile de mediu.

O informare a fost transmisă și către lichidatorul judiciar, s-a cerut luarea de măsuri pentru asigurarea corespunzătoare a spațiului de depozitare a deșeurilor privind scurgerile de ape pluviale și s-a cerut etichetarea deșeurilor de pe amplasament”, transmite Prefectul Radu Perianu.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

One thought on “Garda de Mediu, control pe platforma ARO din Câmpulung. Prefectul: „Deșeurile sunt încă acolo”

  • 4 iulie 2022 la 14:59
    Permalink

    Sa speram ca aceste deseuri nu vor lua foc .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.