Asociatia Centrul pentru Legislatie Non-profit a lansat prima platforma online – http://www.finantari.clnr.ro/ – care centralizeaza finantarile publice acordate activitatilor non-profit de la bugetul de stat sau de la bugetele locale in baza Legilor 350/2005, 34/1998 si OG 51/1998 din perioada 2013 – 2018.  

Cetatenii si reprezentantii societatii civile pot monitoriza, prin intermediul platformei, beneficiarii finantarilor publice (ONG-uri, culte religioase, sindicate, patronate etc) precum si autoritatile publice finantatoare, domeniile finantate si sumele acordate. Platforma permite realizarea de analize si grafice privind finantarea publica pe domenii, judet si ani.

Uitându-ne pe datele aferente județului Argeș, remarcăm destule surprize. De fapt, nu sunt chiar surprize, pe aceste liste am remarcat oameni despre care nu aveam informații certe în legătură cu veniturile lor, deși, de-a lungul timpului, s-au implicat în campaniile electorale ale unui partid.

Facebook Comments
Articolul precedentFAZA ZILEI:DIVIDE ET IMPERA!
Articolul următorA păcălit mai multe persoane, cu diverse sume de bani, mințind că are cancer
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here