Rezultatele înregistrate la alegerile locale și europarlamentare sunt cunoscute, în prezent, însă partidele politice care au obținut rezultate sub așteptări și liderii acestor partide ezită să iasă public și să își asume eșecul la noi în Argeș.
Unul dintre liderii politici care ar fi trebuit să-și asume eșecul este Ionuț Moșteanu care, după aflarea rezultatelor foarte slabe din Argeș (unde USR nu a reușit să obșină decât două primării din totalul de 102 și nici măcar nu a existat în multe dintre primăriile și consiliile locale din județul nostru) a și a plecat la București, unde locuiește de 20 de ani și unde continuă să facă circ – că doar atât știe – sperând că își va menține poziția în actuala tabără Barna-Ghinea-Voiculescu-Drulă care a condus USR-ul spre rezultatele dezastruase de la alegerile europarlamentareși locale. Una dintre primăriile câștigate de USR în județul Argeș, cea de la Câmpulung Muscel, nici măcar nu are mare legătură cu USR Argeș, ci cu Elena Lasconi, care atunci când a avut nevoie de susținere la nivel național din partea liderilor USR din Argeș, nu a primit-o. Elena Lasconi ar fi câștigat primăria indiferent de partidul din care ar fi făcut parte și, să nu uităm, înainte de câștigarea primului mandat de primar, Elena Lasconi a încercat să obțină inițial susținerea PNL.
Și dacă tot am ajuns la PNL, să vorbim puțin și despre asumarea eșecului de către liderii organizației PNL Argeș și ai organizațiilor locale ale PNL din județul nostru, începând cu ministrul justiției și președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu. Păi Alina Gorghiu a dispărut din spațiul public în ultimele 48 de ore așteptând, parcă, decizia Biroului Permanent Național al PNL prin care liderii de organizații județene ale PNL care au obținut rezultate slabe să fie „iertați” iar dizolvarea organizațiilor județene cu rezultate sub așteptări să nu mai aibă loc. Iată că decizia liderilor centrali ai PNL în acest sens a fost adoptată dar Alina Gorghiu tot nu a apărut. Poate evită să răspundă cu privire la rezultatele alegerilor pe care le-a făcut atunci când a decis să „adopte” PSD-iști care să candideze din partea PNL la diverse primării din județul Argeș. Sigurul „succes” – dacă putem să-l numim așa – înregistrat în urma „achizițiilor” făcute din rândurile PSD este câștigarea primăriei Rociu de către actualul deputat independent, fost membru PSD, Aurel Bălășoiu. În rest, rezultatele PNL se situează mult sub așteptări și sub rezultatele înregistrate la alegerile anterioare, reușind să obțină, în prezent, un „onorant” loc 37 la nivel național.
Zăbovind puțin la PNL, în ultimele 48 de ore au dispărut cu desăvârșire din spațiul public și Radu Perianu, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Argeș, Mihai Coteț, președintele organizației PNL Pitești și candidatul PNL la primăria Municipiului Pitești, Cosmin Petrescu, candidatul PNL la primăria Curtea de Argeș, Noris Măgeanu candidatul PNL la primăria Câmpulung Muscel dar și mulți alți membri marcanți sau mai puțin marcanți ai PNL Argeș care adorau „băile de mulțime” și evenimentele „publice” ce le asigurau – credeau ei – notorietate în spațiul public. Am pus între ghilimele „băile de mulțime” și evenimentele „publice” tocmai pentru a sublinia că acestea nu reprezentau o conectare reală cu electoratul pentru că „mulțimile” erau formate de membri și simpatizanți ai PNL și atât, iar întrebările „incomode” pe care reprezentanții presei ar fi dorit să le adreseze la puținele conferințe de presă (deoarece majoritate comunicărilor făcute de PNL au fost declarații de presă, nu conferințe de presă) erau „sugrumate” din fașă prin diverse argumente mai mult sau mai puțin credibile sau penibile.
Trecând la Forța Dreptei, nu putem să nu remarcăm eșecul înregistrat de Emanuel Soare la scrutinul pentru desemnarea președintelui Consiliului Județean Argeș. Emanuel Soare a ieșit public, ce-i drept, după aflarea rezultatelor, dar nu și-a asumat înfrângerea ci a încercat să o transforme într-o mică victorie afirmând că îl onorează votul celor 35.000 de argeșeni care l-au votat, voturi care îl „obligă” să își continue „munca pentru împrospătarea și profesionalizarea clasei politice și a administrației din județ”. Păi în spatele eșecului de a câștiga președinția Consiliului Județean Argeș sau de a obține un rezultat onorabil, cine se află?
Dar PMP Argeș mai esistă? De celelalte partide mai mici sau mai noi, nici nu mai vorbesc, liderii lor au dispărut așa cum au apărut.
Până una-alta, la alegerile locale din județul Argeș, din totalul de 102 Unități Administrativ-Teritoriale (UAT), PSD-ul a obținut 70 primării, PNL-ul 29, USR două (una de unul singur și a doua în cadrul Alianței Dreapta Unită), o singură primărie fiind câștigată de un candidat independent.