Home Politic Obiecte istorice de mare valoare, obiectul unei expoziții organizate de către Organizația ALDE Ștefănești

Obiecte istorice de mare valoare, obiectul unei expoziții organizate de către Organizația ALDE Ștefănești

de Dan Badea
45 vizualizări

Obiecte istorice de mare valoare fac obiectul unei expoziții organizate de către Organizația ALDE Ștefănești, care a ales să sărbătorească astfel Centenarul, marcând totodată și importanța zilei de 28 noiembrie 2018. Printre exponate se numără  tablouri vechi cu figura Brătienilor, medalii cu portretul acestora, dar și o hartă de la 1920, prima hartă a României mari, cu denumirea în limba română a localităților.

,,Într-o zi de 28 noiembrie, în 1918, armata română eliberatoare defila pe străzile Cernăuțiului în aclamațiile entuziaste ale românilor bucovineni. <Noi, Congresul general al Bucovinei, întrupând suprema putere a ţării şi fiind investit singur cu puterile legiuitoare, în numele Suveranităţii naţionale, hotărâm: Unirea necondiţionată şi pentru vecie a Bucovinei în vechile ei hotare până la Ceremuş, Colacin şi Nistru, cu regatul României.> stă scris în documentul ce atesta unirea Bucovinei cu Patria-Mamă România. Din păcate, nu a fost pentru vecie, dar pentru eternitate ne unesc trecutul, limba și speranța de a fi din nou în interiorul acelorași granițe. Câteva zile mai târziu, pe 1 Decembrie, la Alba Iulia, Marea Adunare Națională consfințea unirea Transilvaniei cu România.

Organizația ALDE Ștefănești cinstește acele momente memorabile printr-o expoziție de obiecte vechi, care pun în valoare inclusiv bogăția istorică a localității noastre. Vrem ca oamenii să conștientizeze importanța unității naționale pentru care foarte mulți s-au jertfit și să realizeze că vom răzbi prin istorie doar împreună, uniți în jurul unui ideal.” a declarat Tudor Valeriu Pavel, președinte ALDE Argeș.

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00