Obiecte istorice de mare valoare fac obiectul unei expoziții organizate de către Organizația ALDE Ștefănești, care a ales să sărbătorească astfel Centenarul, marcând totodată și importanța zilei de 28 noiembrie 2018. Printre exponate se numără  tablouri vechi cu figura Brătienilor, medalii cu portretul acestora, dar și o hartă de la 1920, prima hartă a României mari, cu denumirea în limba română a localităților.

,,Într-o zi de 28 noiembrie, în 1918, armata română eliberatoare defila pe străzile Cernăuțiului în aclamațiile entuziaste ale românilor bucovineni. <Noi, Congresul general al Bucovinei, întrupând suprema putere a ţării şi fiind investit singur cu puterile legiuitoare, în numele Suveranităţii naţionale, hotărâm: Unirea necondiţionată şi pentru vecie a Bucovinei în vechile ei hotare până la Ceremuş, Colacin şi Nistru, cu regatul României.> stă scris în documentul ce atesta unirea Bucovinei cu Patria-Mamă România. Din păcate, nu a fost pentru vecie, dar pentru eternitate ne unesc trecutul, limba și speranța de a fi din nou în interiorul acelorași granițe. Câteva zile mai târziu, pe 1 Decembrie, la Alba Iulia, Marea Adunare Națională consfințea unirea Transilvaniei cu România.

Organizația ALDE Ștefănești cinstește acele momente memorabile printr-o expoziție de obiecte vechi, care pun în valoare inclusiv bogăția istorică a localității noastre. Vrem ca oamenii să conștientizeze importanța unității naționale pentru care foarte mulți s-au jertfit și să realizeze că vom răzbi prin istorie doar împreună, uniți în jurul unui ideal.” a declarat Tudor Valeriu Pavel, președinte ALDE Argeș.

Facebook Comments
Articolul precedentPESTE 200 DE ASISTENŢI MEDICALI S-AU ÎNTALNIT LA MIOVENI
Articolul următorFAZA ZILEI:Discursul mutului
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here