Situație comică dar totodată și revoltătoare s-a petrecut astăzi cu ocazia venirii în Argeș a stimabilului cu mustață cel preaiubit de al nostru norod.

Destul de dimineață, ai noștri purtători de haine roșii s-au adunat, cu mic cu mare, la Topoloveni, pentru a-l aștepta și întâmpina pe nimeni altul decât „CEL MAI „IUBIT” DINTRE POLITICIENI”.

Toate bune și frumoase, la venirea stimbilului primit, să-i spunem, cu surle și trâmbițe de către ai lui simpatizanți.

Cuvântări peste cuvântări în sala cea mare a Casei de Cultură din Topoloveni, mulțime adunată mai ceva decât pe vremea lui Caragiale, de la oameni de rând până la politicieni și ziariști, toți ascultând ce se vorbește.

Între timp, afară, a avut loc și un mic incident neașteptat. Câțiva opozanți ai culorii roșii au venit insoțiți de mici bannere dar nu pentru a face scandal-monstru, așa cum am mai văzut prin alte zone ale țării, au fost săltați de jandarmi și duși cu duba la Secția de Poliție pentru a da cu subsemnatul.

Dar să revenim acum la „oile noastre” și să vedem cum a decurs mai departe vizita cea de zile mari. Toate bune și frumoase la Casa de Cultură, toată lumea din presă având acces. Problema a apărut, însă, în momentul în care s-a mers la gospodăria-fermă a unor localnici.

În mod firesc, se anunțase că va fi cu declarații pentru presă, pentru ABSOLUT TOATĂ PRESA, fiecare putând, mai departe, să își ducă la bun sfârșit articolele.

Surprize-surprize, însă, când jurnaliștii de la ArgesPlus.ro, Super TV și Argeș TV au ajuns la fața locului și au vrut să intre strict în interes de serviciu, pentru a filma locul propriu-zis dar și decalrațiile date, nu pentru a-și potoli foamea cu bucatele înșirate pe masa din curte, așa cum poate cred unii sau alții: în momentul în care au fost pregătite camerele, niște băieți în blugi (nu cei din generația Cenaclului „FLACĂRA”, ci mai degrabă din generația „COCALAR.RO, oarecum iritați e prezența jurnaliștilor mai sus menționați, le-au spus acestora, de la obraz, „IEȘIȚI AFARĂ, VOI NU AVEȚI VOIE SĂ FILMAȚI! CEI PE CARE ÎI VEDEȚI MAI ÎNCOLO AU FOST INVITAȚI SPECIAL!”.

Stupoare mare, după textul trântit în față de către unul dintre băiețașii cu blugi albaștri, având în vedere că s-a anunțat faptul că evenimentul este unul cu acces pentru toată presa.

E ușor, pentru ei, dar aiurea pentru jurnaliști, să îi pui pe drum, din timpul lor, cu echipamentul personal, nu cu vreunul luat din sponsorizări obținute pe diverse simpatii mai mici sau mai mari, ca după aceea la fața locului să le-o trântești pe aia cu „EI AU VOIE, VOI NU AVEȚI!”, totul spus pe un ton de parcă li s-ar fi adresat unor ciumați buboși, nu unor oameni care doar merg pe teren pentru a-și face știrile.

Probabil fapul că presa care nu simpatizează cu nici o formațiune politică așa este percepută de către acei băieți cu privirea ageră dar minte puțină. Altfel e cam inexplicabilă atitudinea lor.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here