Mănăstirea Curtea de Argeș- în preferințele argeșenilor și nu numai pentru Noaptea de Înviere

Mănăstirea Curtea de Argeș, cărând pe umerii săi legenda Meșterului Manole, duce mai departe secole de istorie, cultură și civilizație și încântă ochii vizitatorilor cu minunile arhitecturale pe care le deține.

Oamenii din întreaga țară o vizitează adesea, locul fiind foarte îndrăgit de toți.

Cei ce părăsesc lăcașul sfânt pleacă cu pace și împăcare în suflet.

Sărbătorile Pascale aduc încă un motiv pentru a vizita această mănăstire. Am întâlnit-o aici pe doamna Ghinescu, o femeie de vârsta a doua, care a venit din Dâmbovița, pentru prima dată la Curtea de Argeș. Am întrebat-o dacă la slujba de Înviere va alege să se întoarcă tot aici, iar aceasta a răspuns cu un zâmbet nemărginit “Acest loc mi-a dat o stare interioară de bine și voi încerca pe cât posibil să revin aici și să iau parte la slujbă.”.

Răspunsuri asemănătoare am primit de la multe alte persoane care locuiesc atât în apropiere, cât și de la distanțe mai mari.

Dar care va fi oare modul în care se va petrece întreaga slujbă? Permit restricțiile actuale ca acest eveniment să se desfășoare?

Iată că am aflat răspunsul chiar de la unul dintre călugării acestei mănăstiri, care speră că “În Noaptea Sfântă lumea va umple curtea mănăstirii. Avem loc pentru toată lumea, cu toții sunt bine veniți!”.

Așa cum este prea bine-cunoscut, curtea acestei mănăstiri se mândrește cu o suprafață impunătoare, astfel, cei ce vor fi prezenți la slujbă vor putea păstra distanța corespunzătoare, purtând desigur măștile de protecție și așteptând ca lumina sfântă să treacă prin mâinile fiecărui creștin. Slujba va ajunge la urechile tuturor, deoarece se va predica de către preoți și călugări printr-un sistem sonorizat cu boxe și microfon.

Un călugăr al Mănăstirii Curtea de Argeș preconizează că slujba va începe cu aproximație la ora 23, iar rata de incidență care se va stabili la momentul respectiv va decide la ce oră vor părăsi oamenii biserica în Noaptea Sfântă a Învierii.

Bianca Elena Dinișică

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.