Home Editorial Mihail Soare: Regatul Bulit al Marii Britanii

Mihail Soare: Regatul Bulit al Marii Britanii

de Argeseanul
47 vizualizări

mihail-soare-autorDe îndată ce-au zis good bye Merkelesei și găștii ei pestrițe, de șpuțeri plini de ifose, o mare parte din englezoi au dat goagălul cu cracii-n sus de atâta căutare, vrând și ei să afle, după nu’ș câți ani de când sunt membri, ce mama dracului o fi aia Uie.

Recunosc că vestea mi-a provocat o bucurie vinovată, zicându-mi că, Maria Grapini, de-un paregzamplu, dacă s-ar fi născut pe malurile Tamisei și ar fi candidat când ar fi devenit mai purie pentru Parlamentul boșoroagei Europe, musai să fie aleasă și acolo, văzându-se treaba că prostia chiar nu doare și e împrăștiată peste tot, și nici o ploaie, cât ar fi ea de a dracului, n-o dovedește.

Toată lumea se perpelește acum, neștiind ce va fi după ce majoritatea insularilor de peste Canalul Mânecii a hotărât s-o rupă cu continentalii, preferând filozofia izolării, nu dintr-o nostalgie medievală cu cavaleri înzăuați și regi nebuni, călărind de-a valma armăsari și slujnice focoase, ci din pricina unei ignoranțe crase, de locuitori ai Punghinei sau Caracalului. Și mai abitir m-am bucurat aflând că articolul acela privitor la dezafiliere e la fel de fără cap și coadă, mai ambiguu ca Geoană, de parcă reglementul cu pricina ar fi opera deputaților noștri băgându-i în ceață și pe borfașii de isărești, vinificatori sau nu, și pe economiștii vânători de nobeluri, și pe politicienii hârșiți, ca să nu mai vorbesc de chireacii și ciuvicile ce-și dau cu presupusul pe la cloacele dindărătul ecranelor bune de aburit prostimea.

Lui Cameron cameleon nu i-a ieșit până la capăt cacealmaua ieftină, de politician dâmbovițean, iar acum trebuie să-și ia băgăjelul și consoarta din căsoaia de pe ulița Downing și să-l lase acolo pe Boris Johnson, cu mutra lui de lucrător la distilerie, dimpreună cu toate belele ce-or decurge, numai că el vrea ca asta să se petreacă mai la toamnă, pe când restul lumii o vrea acum. Iar dandanalele se vor ține gârlă : britanicii vor fi nevoiți să-și curețe singuri cartofii în șaormerii în locul pakistanezilor, să-și violeze tot singuri muierile, în lipsa balaoacheșilor bulgari sau români, să-și ducă rablele la fier vechi, nemaiavând cine să le cumpere pe zece lire, pentru a le revinde mai apoi la Țăndărei sau Buzești la pachet cu permise auto pentru analfabeți.

Și la ei, ca și la noi, la recentele alegeri, tot vârstnicii, chiar dacă nu-l cunosc pe Ion Iliescu, le-au pus lațul de gât ălora mai tineri, alegând good bye-ul. Cameron trebuie să plece, iar asta o gândește, sunt sigur, și Liviu Dragnea, dar nu pentru fasoanele invocate de toți filfizonii, ci pentru că, pur și simplu, omul e un incompetent, incapabil să mobilizeze morții țintirimurilor britane la un amărât de referendum de care depindea funcția sa.

Până una-alta, născocitorii jocului cu coțofana se vor făli că un sfert dintre team-urile din optimile de la Euro sunt ale lor, cu urecheații Bale și Rooney în prim-plan, dar nădăjduiesc să treacă mintenaș Canalul, nerupând în nici un fel până acum gura târgului. Dacă nouă ne-or crește ratele cât Turnul Londrei ori prețurile materiilor prime după nerozia asta, de gloabe bete, neprevestită nici măcar de adevărata Mama Omida, aproape că nu mai contează, atâta vreme cât și generalul cu cașchetă și trupeții lui legați de picioare ca niște cai scoși la păscut pe marginea șanțului, sunt deja acasă.

Mihail Soare

 Cititorii de literatură îl știu de Mihail Soare. Scrie poezie, cu și fără rimă (patru cărţi de acest fel publicate până acum, încă una în curs de apariţie), romane (unul apărut în 2014, un altul promis pentru anul ăsta), nişte şmechere editoriale (unele adunate deja în volumul „Tălmăciri politicale”) și articole de presă (de la eseuri și cronici culturale până la proză satirică) la tot soiul de gazete tipărite sau online, parodii, epigrame și câte altele. Este colaborator al portalului Argesplus.ro din anul 2012. Editorialul a apărut iniţial pe www.zevzecipeveci.com, partener al portalului nostru.
Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00