Home Politic Mircea Drăghici: « Şefii de la Finanţe şi de la Muncă nu vor să-i ajute pe românii concediaţi »

Mircea Drăghici: « Şefii de la Finanţe şi de la Muncă nu vor să-i ajute pe românii concediaţi »

de Argeseanul
117 vizualizări

Mircea Draghici

Deputatul PSD, Mircea Drăghici a participat astăzi la o şedinţă a Comisiei de Buget-Finanţe, menită să îmbunătăţească situaţia forţei de muncă din ţara noastră. În urma discuţiilor a fost prelungit până în 2013 memorandumul cu Comisia Europeană privind perioada de contribuţie şi susţinere a fondului european pentru ajustare la globalizare (FEAG). Astfel, UE pune la dispoziţia ţărilor membre afectate de criză, 500 de milioane de euro pentru a ajuta persoanele concediate.

Cu această ocazie, parlamentarul Colegiului Curtea de Argeş a avut un mesaj dur pentru miniştrii de la Finanţe şi de la Muncă: „Am cerut reprezentanţilor de la Finanţe şi Muncă să-i informeze pe miniştrii de resort că acest fond există de ceva timp, că este foarte util şi că-l avem la dispoziţie şi anul viitor. Parlamentul a prelungit memorandumul şi a pus la dispoziţia Guvernului mijloacele necesare pentru a proteja populaţia.”

Mircea Drăghici a adăugat că până acum România n-a accesat nici un euro, deşi îndeplinim toate condiţiile şi suntem eligibili: „Ori cei din ministere n-au habar, ori nu vor, altă explicaţie nu există. Avem bani la dispoziţie, dar nu-i folosim! În ultimii doi ani, în ţara noastră şi-au pierdut locurile de muncă peste 800000 de oameni! Situaţia este gravă, UE vrea să ne ajute, dar şefii de la Muncă şi de la Finanţe nu mişcă un deget! Când ne-am confruntat anul trecut cu inundaţii, Guvernul a trebuit să afle de la televizor de Fondul Solidaritatea! Iată că istoria se repetă şi acum, dăm Guvernul toate soluţiile, din păcate, acolo lucrurile se împotmolesc şi măsurile întârzie!”

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00