La sfârșitul săptămânii trecute, o mulțime de fii ai satului Șerbănești, comuna Rociu, dar și cetățeni din localitățile limitrofe s-au reunit la  târgul de Duminica Tomii, o tradiție care durează de sute de ani.

Îmbrăcați ca de sărbătoare, mușteriii au luat cu asalt terasele amenajate pe terenul de fotbal din localitate, delectându-se la o porție de mici, hamzie și o bere rece, în timp ce copiii s-au distrat dându-se pe tobogane pneumatice sau în tiribombe.

Cei trecuți de o anumită vârstă au putut cumpăra produse ca în vremea copilăriei lor: celebra turtă dulce și înghețată artizanală, așa cum nu se pot găsi decât la astfel de evenimente.

De buna organizare a acestui eveniment s-a ocupat primarul de la Rociu, Aurel Bălășoiu, împreună cu echipa Consiliului Local, târgoveții oferind bugetului local sume importante de bani.

Nu este singura serbare câmpenească din Rociu… O dată la doi ani, primăria organizează, la sfârșitul lunii mai, întâlnirea fiilor satului Șerbănești, în timp ce ziua comunei are loc la finalul lunii septembrie.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here