La sfârșitul săptămânii trecute, o mulțime de fii ai satului Șerbănești, comuna Rociu, dar și cetățeni din localitățile limitrofe s-au reunit la  târgul de Duminica Tomii, o tradiție care durează de sute de ani.

Îmbrăcați ca de sărbătoare, mușteriii au luat cu asalt terasele amenajate pe terenul de fotbal din localitate, delectându-se la o porție de mici, hamzie și o bere rece, în timp ce copiii s-au distrat dându-se pe tobogane pneumatice sau în tiribombe.

Cei trecuți de o anumită vârstă au putut cumpăra produse ca în vremea copilăriei lor: celebra turtă dulce și înghețată artizanală, așa cum nu se pot găsi decât la astfel de evenimente.

De buna organizare a acestui eveniment s-a ocupat primarul de la Rociu, Aurel Bălășoiu, împreună cu echipa Consiliului Local, târgoveții oferind bugetului local sume importante de bani.

Nu este singura serbare câmpenească din Rociu… O dată la doi ani, primăria organizează, la sfârșitul lunii mai, întâlnirea fiilor satului Șerbănești, în timp ce ziua comunei are loc la finalul lunii septembrie.

 

Facebook Comments
Articolul precedentGheorghe Dinescu: ,,DNA a nenorocit capitalul românesc!” (video)
Dan Badea este redactorul-șef al publicației Argesplus.ro. Lucrează în presă din anul 2005, ca redactor în domeniile social, economic și politic. Înainte de proiectul Argesplus.ro, a publicat cel puțin 10.000 de articole în mai multe publicații județene și centrale. Este absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Bănci și Burse de Valori. Anterior, a absolvit Colegiul Național ,,IC Brătianu'' din Pitești. De asemenea, a urmat studii postuniversitare în Comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here