Naștere de Cartea Recordurilor. O femeie a adus pe lume 10 bebeluși

O femeie din Africa de Sud a adus aseară pe lume nu mai puțin de 10 bebeluși. Gosiame Thamara, în vârstă de 37 de ani, știa că cei mici vor fi 8 la număr, însă atât ea, cât și medicii, au avut parte de o surpriză când nașterea s-a finalizat cu o cifră rotundă, 7 băieți și 3 fete. Micuții s-au născut în săptămâna 29 de sarcină și vor petrece următoarele luni la incubator, într-un spital din Pretoria, capitala administrativă a Africii de Sud.

„Sunt 7 băieți și trei fete, era însărcinată în 7 luni și 7 zile. Sunt fericit și emoționat”, a declarat tatăl micuților. Cuplul mai are doi gemeni, în vârstă de 6 ani. Doctorii spun că aceste nașteri sunt extrem de rare, urmare a tratamentelor de fertilitate, și că riscurile ca bebelușii să nu supraviețuiască sunt mari, din cauza complicațiilor care pot apărea. Copiii au tendința de veni pe lume subdezvoltați, din cauza lipsei de spațiu din uter, a explicat, Dini Mawel, medic de la Universitatea Sefako Makgatho Health Sciences University din Pretoria.

Mama sufd-africană, care a declarat că nu a urmat niciun tratament de fertilitate, a depășit-o pe femeia din Mali, care, în luna mai, a adus pe lume 9 copii. Aceste evenimente vor bate recordul la numărul de cel mai ridicat de de bebeluși care s-au născut și au supraviețuit la o singură naștere.

Sursa: 20minutos.es

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.