Se spune că, și asta nu de ieri sau de azi, ale noastre fețe bisericești, acelea pe care duminică de duminică le ascultăm cu sfințenie la slujbă, ar trebui să fie exemplul simplității și al corectitudinii absolute, nicidecum să aibă prea multă treabă cu lucrurile lumești.

Acum nu zice nimeni să trăiască în bordeie sau să umble cu sutana cârpită și cu picioarele încălțate cu târlici. Dar totuși, să ajungi să faci paradă de bunuri pe care unele dintre „oile” naive care iți bagă bani la cutiuță nu și le-ar putea lua nici în 20 de ani, să mergi pe principiul nepotismului și să mai ocupi și o funcție într-o instutuție publică, parcă e prea de tot.

Gurile cele habotnice cu siguranță vor spune, citind articolul, „Au început diavolii de ziariști și alți diavoli să îi atace pe oamenii lui Dumnezeu! Nu se poate așa ceva! Să ne rugăm pentru părintele nostru care ne primește „dumineca” la Sfânta Liturghie, să îl apere Cel de Sus de păcătoșii ăștia!”

Măi, dragilor, ca să o iau un pic pe urmele unui mare „geniu al rezistenței absolute”, nu îi vrea nimeni răul păstorului vostru cel bun. Ale noastre guri spun doar niște adevăruri pe care voi, cei un pic cam prea orbiți de falsa pioșenie, nu le cunoașteți.

Dar să lăsăm tenta ușor comică și să trecem la partea serioasă a treburilor.

După cum știți din articole precedente care fac ceva vâlvă prin mai toată presa locală, la Ștefănești continuă demascarea anumitor consilieri locali care peste noapte au devenit, așa cum i-a numit cineva într-un alt articol, „mari moșieri”.

Primarul otrașului Ștefănești, Ioana Jenica Dumitru, este cea care vrea să scoată la iveală neregulile acestor ocupanți de scaune importante.

Demascările anumitor persoane din Consiliul Local au început cu Virgil Gorgoi, cel care, la un moment dat s-a aflat și la conducerea orașului.

Și cum tuturor le vine rândul, la un moment dat, indiferent cât de religioși sau de laici ar fi, iată că în vizor a ajuns și preotul Dumitru Nistor, preot și în același timp consilier local (!!!) Ștefănești.

,,Un popă din Ștefanesti dă lecții de proprietate ministrului de Finanțe

Scoate bani din… groapă seacă.. Desigur, azi are onoarea la mine pe fb, căci ziarele le cumpără el pe toate-inegalabilul ex-primar și încă preot-Dumitru Nistor.

Venit de la Vedea, sat Izvoru cu pământ doar în buletin, a devenit proprietar a nu mai puțin de 1 milion mp de teren. Si a inceput de la doar… 500 mp. 

Asadar, a reușit să găsească niște buni samariteni care să-i doneze fictiv niște terenuri cu care tot el îi împroprietărise. Însă făcea și el acte creștinești. 

Așa a ajuns fratele secretarei sale, și amanta să dețină zeci de terenuri la Fitotron, deși nu trecuse niciodată prin Ștefanești. Timpul trecea, averea sporea direct proporțional cu dușmanii. Zicea el. 

Așa a ajuns să-și spoiască singur casa cu ulei și a dat vina pe inamicii politici. Nimeni nu l-a crezut pentru că stilul de „pictură în ulei” pe perete era al preotului care arunca agheasma din busuioc. Mai târziu, s-a reclamat la ISCIR că are cazan de țuică, din aceleași considerente. Ca să nu-și iasă din mână, a dat din pădurea altora câte 3 ha fiecărei parohii din oraș, iar celei unde este paroh, vreo 15 ha. 

Are o rețea de spionaj bine pusă la punct, de la vânzătoarea de pătrunjel din piață și pănă la omul care-l slugărește în curte. Acum câțiva ani a fost traversat de ideea că trebuie să fie șef de casă de cultură. A pierdut în fața Cristinei Popa, doctor în economie și a făcut de atunci alergie la Centrul Cultural Ștefănești, creat de mine, neavând nicio remușcare când 3 miliarde jumatate s-au dus în anul Centenarului la el la parohie și nu a fost în stare să aducă o factură de 10 lei, iar ceilalți preoți si copiii talentați s-au uitat lung cum banii necheltuiți s-au dus dintr-o ambiție și răutate politică în excedent bugetar.

Ca să-și mai facă mâna, revinde locuri de veci cu 100 lei groapa cu un singur locatar, mai scapă de pământurile din poza alăturată precum Baba Dochia de cojoace, punând terți să i le vândă și cântă în strună PSD-ului când vine vorba de bazaconii, vezi slujba ținută de 1 Decembrie singur în fața monumentului”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here