Sunt unele voci alarmiste care, prin dezinformare şi omisiune, vor să inducă panică în rândurile cetăţenilor. Una dintre diversiunile aruncate pe piaţă de astfel de personaje priveşte o aşa-zisă scădere a puterii de cumpărare a românilor, în condiţiile în care, de fapt, puterea de cumpărare a crescut consistent graţie majorărilor de pensii şi salarii şi a fost cu mult superioară inflaţiei.
Iar datele statistice arată că în doi ani de guvernare PSD a adus românilor un câştig salarial real – adică o creştere a puterii de cumpărare –  cu 20,6% mai mare raportat la salariul mediu (Nominal, salariul mediu net a fost a crescut cu 28,5%, pe când indicele preţurilor de consum a crescut cu 6,8% din 2016 până în 2018 – o creştere normală în condiţiile unei economii de piaţă).
În privinţa pensiilor, creşterea reală – respectiv a puterii de cumpărare raportată la pensia medie – este de 18,6%, în condiţiile în care, nominal, pensia medie de asigurări de stat a crescut cu 26,7%.
Aşadar, oamenii au mai mulţi bani şi pot achiziţiona mai multe produse şi servicii, viaţa lor înbunătăţindu-se vizibil.

Pe de altă parte, multe măsuri luate de Guvern au fost în sprijinul mediului de afaceri. Voucherele de vacanţă, de exemplu, au făcut ca industria turismului să raporteze în perioada sărbătorilor de iarnă din 2018-2019 cea mai mare creştere din ultimii 20 de ani, turismul românesc fiind astfel puternic stimulat. De asemenea, nu trebuie uitat că impozitul pe venitul global a scăzut de la 16% la 10%, iar facilităţile oferite de stat pentru angajarea unor categorii defavorizate de persoane sunt multe şi au dus la o scădere continuă a ratei şomajului.
Aceste rezultate concrete reprezintă dovada seriozităţii şi tenacităţii cu care PSD a insistat şi a reuşit să îndeplinească angajamentele pentru care a primit încrederea oamenilor.

Procesul continuă!

Biroul de Presă al PSD Argeş

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here