Home Politic Nicolae Georgescu: Astăzi cei doi semnatari împotriva creșterii salariilor românilor se află la guvernare

Nicolae Georgescu: Astăzi cei doi semnatari împotriva creșterii salariilor românilor se află la guvernare

de Argeseanul
72 vizualizări

Studiul intitulat „SALARIUL MINIM ȘI TRAIUL MINIM DECENT” de Ștefan Guga mi-a atras atenția. Autorul subliniază faptul că „Între timp, în România faza de creștere a salariului minim ,începută la mijlocul anilor 2010, pare să se fi încheiat. Cu o creștere relativ modestă în 2020 și o înghețare a salariului minim în termeni reali în 2021 (cu PNL și USR-PLUS la guvernare), România se confruntă deja cu decalaje salariale în creștere, nu doar față de multe țări occidentale, ci și față de țările vecine”.

Domnul Guga prezintă, fără să menționeze explicit PSD, faptul că ,atât timp cât a fost la guvernare, Partidul Social Democrat a majorat salariul minim în mod constant. El descrie și argumentează cât de importante au fost măsurile adoptate de guvernele noastre pentru bunăstarea generală a populației și cât de bune sunt politicile pe care noi le-am prezentat publicului în ultimul nostru program de guvernare. De asemenea, autorul constată faptul că actuala guvernare de dreapta a anulat creșterile prevăzute de PSD și a înghețat salariile. Pentru mine nu este de mirare.

Țin să le reamintesc românilor că pe 8 decembrie 2014 mai mulți economiști – cadre didactice de dreapta, analişti şi manageri, au transmis prim-ministrului social-democrat de atunci o scrisoare deschisă prin care solicitau amânarea deciziei de creştere a salariului minim, arătând că această măsură urma să afecteze în principal populația slab calificată şi tinerii care caută un loc de muncă (o minciună liberală). „Fixarea unui nivel minim al salariilor mai sus decât cel determinat de realitatea economică ,duce la descurajarea cererii de muncă (din partea angajatorilor), la creşterea şomajului şi a economiei subterane”, era scris în scrisoarea semnată şi de senatorul PNL Florin Cîţu şi deputatul USR Claudiu Năsui.

Astăzi cei doi semnatari împotriva creșterii salariilor românilor se află la guvernare. Primul este Premier, în timp ce al doilea este ministrul Economiei. Cu ei la guvernare nu putem să implementăm măsuri ce țin de îmbunătățirea calității serviciilor publice și a accesului la locuire. Oferirea unor servicii publice de calitate și implementarea unei strategii naționale care să vizeze locuințe de calitate și accesibile pentru populație sau majorarea salariului minim pentru asigurarea unui trai decent pentru milioane de români nu le putem face cu acești oameni. Politica lor nu este despre bunăstarea majorității, ci pentru profitul minorității. Avem nevoie să scăpăm de ei și de politica lor austeră. Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a reveni la guvernare și a continua politicile pentru un trai decent în România. Aici găsiți studiul: https://media.hotnews.ro/…/document-2021-04-28-24766250…, transmite Nicoalae Georgescu, deputat de Argeș al PSD.

Facebook Comentarii

Pe aceeași temă

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00