Home Politic PNL, împotriva restricţionării dreptului la adunări publice

PNL, împotriva restricţionării dreptului la adunări publice

de Dan Badea
33 vizualizări

Crin Antonescu, preşedintele PNL

Partidul Național Liberal ia act cu îngrijorare de intenția actualei puteri de a modifica legislația cu privire la organizarea și desfășurarea adunărilor publice, în sensul introducerii de restricționări suplimentare.

Constatăm faptul că noile reglementările vor limita excesiv dreptul de protest, fundamental în orice societate democratică și, prin aceasta, vor constitui un nou pas spre autoritarism.

PNL își exprimă surpinderea față de această propunere a Ministerului de Interne, care, în loc să gestioneze cu prioritate marile probleme legate de infracționalitate, de corupția internă, de siguranța și ordinea publică, ce afectează negativ întreaga societate și pe fiecare cetățean în parte, a găsit de cuviință să se ocupe de înăsprirea condițiilor de desfășurare a adunărilor publice.

Unele prevederi sunt de-a dreptul aberante, cum ar fi interdicția de organizare a adunărilor în apropierea gărilor, stațiilor de metrou, unităților spitalicești sau pe traseele unde se execută lucrări edilitar-gospodărești, condiții în care cu greu se va mai putea desfășura vreun miting în București.

Această inițiativă reflectă de fapt obsesia actualei puteri în legătură cu protestele de stradă, dar și o viziune generală în ce privește exercitarea drepturilor și libertăților cetățenești, opusă valorilor și principiilor democratice.

Comunicat de presă

Facebook Comentarii

Hai, scrie aici părerea ta despre acest subiect

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

            
  Un plus de informație pentru argeșeni

@2023 – All Right Reserved. Toate drepturile rezervate Argeș Plus TV | Un proiect realizat de PUNKTNET |

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00