Noi reguli pentru intrarea pe teritoriul Austriei

Toate persoanele care sosesc pe teritoriul Austriei ├«ncep├ónd cu 15 ianuarie au obliga╚Ťia de a se ├«nregistra online, anterior intr─ârii pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit ÔÇ×Pre-Travel-Clearance ÔÇô PTCÔÇŁ, disponibil aici –┬áhttps://www.oesterreich.gv.at/themen/coronavirus_in_oesterreich/pre-travel-clearance.html. Formularele sunt disponibile ├«n limbile german─â ┼či englez─â:┬áhttps://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2021_II_15/COO_2026_100_2_1827093.pdfsig,┬áhttps://www.ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth/BGBLA_2021_II_15/COO_2026_100_2_182, informeaz─â Ministerul Afacerilor Externe (MAE) printr-un comunicat .

Totodat─â, la momentul intr─ârii pe teritoriul austriac, c─âl─âtorii sunt obliga╚Ťi s─â prezinte confirmarea complet─ârii formularului men╚Ťionat, ├«n format electronic sau tip─ârit. ├Än situa╚Ťia ├«n care nu este posibil─â ├«nregistrarea online, ├«n mod excep╚Ťional, se poate opta pentru completarea formularului tipizat ╚Öi semnat olograf.  

Sunt exceptate de la măsura înregistrării electronice prin completarea formularului PTC următoarele categorii de persoane: transportatorii profesioniști de mărfuri, navetiștii, persoanele aflate în tranzit, persoane care participă la evenimente de familie care nu pot fi amânate (spre exemplu: ceremonii funerare).

De asemenea, pe l├óng─â obligativitatea ├«nregistr─ârii electronice, p├ón─â la data de 31.03.2021, persoanele care sosesc ├«n Republica Austria, inclusiv din Rom├ónia, vor fi plasate ├«n carantin─â pentru o perioad─â de 10 zile la domiciliu sau ├«ntr-o loca╚Ťie adecvat─â, imediat dup─â intrarea pe teritoriul austriac, cu suportarea costurilor de c─âtre persoana ├«n cauz─â. M─âsura carantinei poate fi suspendat─â ├«n urma prezent─ârii rezultatului negativ al unui test pentru infec╚Ťia cu virusul SARS-CoV-2 (tip PCR-RT sau antigen), efectuat nu mai devreme de a 5-a zi de la intrarea ├«n Republica Austria, costurile fiind suportate de c─âtre persoanele ├«n cauz─â. Aceste m─âsuri se aplic─â inclusiv turi╚Ötilor.

Sunt exceptate de la măsura carantinei persoanele care sosesc în Republica Austria din Australia, Finlanda, Grecia, Islanda, Japonia, Noua Zeelandă, Norvegia, Republica Coreea, Singapore și Vatican și prezintă documente justificative, care să ateste faptul că în ultimele 10 zile anterior intrării în Republica Austria s-au aflat pe teritoriul statelor respective.

De asemenea, sunt exceptate de la m─âsura carantinei, cu condi╚Ťia prezent─ârii unui test PCR-RT sau antigen pentru infec╚Ťia cu virusul SARS-CoV-2 cu rezultat negativ, ├«n limbile german─â sau englez─â ╚Öi prelevat cu maximum 72 de ore ├«naintea intr─ârii ├«n Republica Austria, urm─âtoarele categorii de persoane: personalul diplomatic ╚Öi angaja╚Ťii organiza╚Ťiilor interna╚Ťionale, personalul aflat ├«n misiune umanitar─â, persoanele care intr─â din motive profesionale, persoanele care c─âl─âtoresc din motive medicale ╚Öi o persoan─â ├«nso╚Ťitoare, cu prezentarea documentelor justificative, persoanele care sosesc pentru a r─âspunde unei ├«ndatoriri juridice sau administrative obligatorii, cum este prezentarea la cita╚Ťii ├«n procese juridice. ├Än lipsa rezultatului negativ al unui test, persoanele respective ╚Öi cele cu care locuiesc ├«mpreun─â sunt obligate s─â se supun─â unei perioade de carantin─â de 10 zile la domiciliu sau ├«ntr-o loca╚Ťie adecvat─â, imediat dup─â intrarea ├«n Republica Austria, cu suportarea costurilor de c─âtre persoanele ├«n cauz─â. M─âsura carantinei poate fi suspendat─â ├«n urma prezent─ârii rezultatului negativ al unui test pentru infec╚Ťia cu virusul SARS-CoV-2 (tip PCR-RT sau antigen) efectuat ├«n perioada carantinei, potrivit MAE.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.