Noi reguli pentru intrarea pe teritoriul Marii Britanii

Autoritățile Britanice au adoptat noi reguli pentru intrarea pe teritoriul Regatului Marii Britanii, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Astfel, toate persoanele care vor sosi în Anglia vor trebui să prezinte un test negativ pentru COVID-19, începând cu 15 ianuarie.

Testul trebuie efectuat cu maximuyjm 72 de ore înainte de sosire și poate fi de tip PCR sau în anumite condiții și teste rapide de lateral flow sau LAMP. Condițiile în care vor fi acceptate teste rapide vor fi comunicate ulterior de autoritățile britanice. De asemenea, prezentarea unui test negativ pentru coronavirus nu exclude măsura autoizolării pentru 10 zile. Măsura autoizolării poate fi suspendată în urma efectuării unui al doilea test, în a cincea zi de la sosire. Persoanele care vor sosi în Anglia fără a deține un astfel de test pot fi amendate cu 500 de lire sterline. 

„Sunt exceptați de la această măsură: transportatorii internaționali, echipajele maritime, feroviare și aeriene, precum și minorii  sub 11 ani. Până la acest moment, autoritățile din Irlanda de Nord și Țara Galilor nu au anunțat adoptarea noilor măsuri, iar cele din Scoția au confirmat intenția de a implementa măsurile, însă fără a preciza data exactă la care acestea vor intra în vigoare”, conform MAE.

Facebook Comentarii
Evalueaza articol !
[Total: 0 Average: 0]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.